Fotoudstilling portrætterer unge mødre fra hele verden

Pieter ten Hoopen har taget billeder af 17 piger, der er blevet unge mødre. De udstilles i Hedehuset. PR-foto
Pieter ten Hoopen har taget billeder af 17 piger, der er blevet unge mødre. De udstilles i Hedehuset. PR-foto

Kunstforeningen Humlen viser fotoudstillingen »Childmothers«, og der afholdes fernisering i Hedehuset lørdag den 2. marts klokken 13.00. Udstillingen i Hedehuset kan ses frem til den 28. marts.

Udstillingen portrætterer 17 piger, der blevet mødre i alderen 12-15 år. Pigerne kommer fra Bangladesh, Burkina Faso, Haiti, Jordan og Zambia. Fotografierne fortæller en historie om mødrenes glæder, håb og drømme – på egne og deres børns vegne.

Fotografen bag billederne er den prisvindende internationale dokumentarfotograf Pieter ten Hoopen, som er hollandsk født, men nu bosiddende i Sverige. Han har tidligere vundet Word Press Photo og er blevet »Photo journalist of the Year« flere gange.

Med »Childmothers« udstillingen har Pieter ten Hoopen ønsket at skabe vintage familieportrætter, der vil give de unge piger og deres børn beskuerens fulde opmærksomhed på en værdig måde. Det kunstneriske greb ved brugen af samme baggrund og indstilling understreger, at udfordringer er de samme, uanset hvor børnemødrene lever, og at det er et globalt problem.

– Det stof, der blev brugt i det bærbare studie, startede som en flot offwhite farve. Ved udgangen af turen var den blevet dækket af rød jord, brun ler og grå støv fra de fire kontinenter, som vi besøgte. Under vores fotosessioner bad vi de lokale børn og naboer om at jage hunde, geder, køer og kyllinger væk. Vi ventede timer på de rigtige billedforhold, at regnen passerer, vinden stopper med at blæse og solen skulle ændre retning, lyder det fra fotografen.