Fik stød fra tog-strøm: Nu er 17-årig død

Foto: Kenn Thomsen
Høje Taastrup station aften belysning.
Høje Taastrup station aften belysning. Kenn Thomsen

Den 17-årige unge mand fra Vestsjælland, som tidligt søndag morgen den 21. januar kravlede op på et tog på Høje Taastrup Station og fik stød fra køreledningen, er i weekenden død af sine kvæstelser.

Det bekræfter Vestegnens Politi.

Den 17-årige ventede sammen med tre kammerater på perronen på Høje Taastrup Station.

I en eller anden form for kådhed kravlede han op på et godstog, der holdt stille ved perronen.

Den 17-åriges kammerater havde ikke set ham kravle op på toget, og de blev først opmærksomme på det, da han råbte ned til dem.

Umiddelbart efter fik den 17-årige unge mand stød fra køreledningerne, og han faldt ned. Han blev ramt af hjertestop, men blev genoplivet.

Han blev med politieskorte kørt til Rigshospitalets traumecenter, hvor han siden har været indlagt i kritisk tilstand.

I weekenden afgik han ved døden på grund af sine alvorlige kvæstelser.

Vestegnens Politi betragter sagen som en tragisk ulykke. Og opfordrer til, at man holder sig langt væk fra strømmen til togene.

– Både strømstyrke og spænding er meget kraftig, og jeg kan ikke henstille nok til, at man holder sig væk. Det gælder både kørestrømsledninger, der hænger over skinnerne, og det gælder de steder, hvor der er strøm i skinnerne, S-tog og metro, siger vagtchef Lars Guldborg, Vestegnens Politi.

– Man behøver ikke engang at berøre selve ledningerne for at få stød. Strømmen er så stærk, at man også kan få stød på en vis afstand, tilføjer Lars Guldborg.

Vagtchefen fremhæver også, at der kan være strøm i ledningerne, selv om et tog holder stille. Det var fx tilfældet ved den tragiske ulykke på Høje Taastrup Station.

– Man skal virkelig være påpasselig og holde sig langt væk fra togstrømmen, det er ganske enkelt livsfarligt, understreger Lars Guldborg.