En særlig aften: Endelig kunne vi mødes fysisk

En særlig aften: Endelig kunne vi mødes fysisk

Torsdag var der orienteringsaften på Høje-Taastrup Gymnasium. Foto: Høje-Taastrup Gymnasium

Det er sæson for åbent-hus-arrangementer på ungdomsuddannelserne, for den 13. marts skal elever i folkeskolens afgangsklasser vælge ungdomsuddannelse.

Derfor slog Høje-Taastrup Gymnasium dørene op til orienteringsaften torsdag den 19. januar, og dagen var ventet med spænding.

– Det var en særlig aften for os i år, efter de to år med virtuelle orienteringsaftener. Endelig kunne vi møde eleverne fysisk, møde forældrene og give dem en håndgribelig fornemmelse af, hvad vores gymnasium kan, siger Ida Diemar, rektor på Høje-Taastrup Gymnasium og fortsætter.

– Det er skønt at se, at så mange fra Høje-Taastrup og omegn er opmærksomme på alle vores gode resultater, både på faglighed, trivsel og overgang til videregående uddannelser, siger hun.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

Guidet tur

På gymnasiet var både elever og lærere mødt op for at byde kommende elever velkommen. Gæsterne kunne tage sig en guide fra Høje-Taastrup Gymnasium med rundt på skolen (med en pandekage i hånden), se faciliteterne og for eksempel prøve kræfter med billedkunst eller få fornemmelsen af, hvordan man arbejder eksperimentelt i de naturvidenskabelige fag.

I sprog og kulturhjørnet kunne gæsterne møde Daniel fra 2T, der var med på årets udvekslingsrejse til Ohio, og her kunne de også høre om de spændende muligheder for udvekslingsrejser med både USA og Japan, som gymnasiet byder på i de kommende skoleår.

Elever, der vil søge ungdomsuddannelse, skal søge ind senest den 13. marts 2023.

Høje-Taastrup Gymnasium har ikke nogen 1. g i år, fordi gymnasiet var en af de skoler, der på grund af en Folketings-beslutning ikke måtte optage nye stx-elever i dette skole.

Høje-Taastrup Gymnasium oplyser, at man ser særligt frem til igen at kunne optage elever på både alle uddannelserne: stx, hf og ASF/SAFE, som er en gymnasieuddannelse for elever med diagnoser inden for autisme.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.