Ekskonen utilfreds med dokumentaren ’Præsten fra Helvede’ – forstår du hende?

Drabssag: Den 21. marts har streamingtjensten Viaplay premiere på en ny true crime-dokumentar i to afsnit ved navn “Præsten fra Helvede” om præsten Thomas Gotthard, der slog sin hustru ihjel.

Ekskonen utilfreds med dokumentaren ’Præsten fra Helvede’ - forstår du hende?

Thomas Gotthard var sognepræst i Ansgarkirken og han endte med at dræbe sin kone. Foto: Kenn Thomsen

Foto: Kenn Thomsen

Høje-Taastrup: Ekskonen til Thomas Gotthardt, der var sognepræst ved Ansgarkirken, og som slog sin hustru Maria From Jakobsen, ihjel, kritiserer forlods en ny dokumentar, der har præmiere i morgen, tirsdag den 21. marts.

Hun er mor til Thomas Gotthards to ældste børn på 15 og 19 år, og i Presselogen på TV 2 NEWS kritiserer hun den nye dokumentar, som et hold journalister fra Ekstra Bladet står bag for at være ’ren aftenunderholdning’, og hun frygter, at dokumentaren kan have konsekvenser for de to børn.

– Det påvirker min datter. Hun har rigtig svært ved at sove om natten og har meget tankemylder omkring det. I det hele taget bliver hun sat tilbage i den proces, hun skal igennem for at bearbejde det her traume, sagde Anne Jensen i Presselogen.

Traileren kan du se herunder. I bunden af artiklen kan du se endnu et klip.

Ekstra Bladet: Dokumentar belyser vigtigt problem

Hverken hun eller børnene ønskede at dokumentaren skulle laves, og i traileren til dokumentaren spørger journalisterne også, hvad det er, man ønsker at opnå ved at genbesøge sagen.

Her er hans dom

Den 3. august 2021 blev idømt 15 års fængsel for drabet på Maria From Jakobsen.

Det førte til en diskussion i Presselogen, hvor blandt andet Ekstra Bladets journalistiske chefredaktør kom til orde.

– Der er et godt argument for at lade være. Der er nogle børn, der bliver kede af det. Men det gode er, at det skaber opmærksomhed om et meget vigtigt problem – nemlig partnerdrab. Dem, der ser dokumentaren, får et indtryk af, at det er enormt vigtigt, og forhåbentligt kan magthavere tage stilling til det og se på, hvad vi kan gøre for at forhindre det, siger chefredaktør Asger Juhl i Presselogen.

Her ses en af de sedler, der blev hængt op, da Maria From Jakobsen blev efterlyst. Foto: Viaplay

Anne Jensen mener, at den store interesse, som programmet allerede får på Facebook, hvor folk skriver, at de glæder sig til at se dokumentaren, vidner om, at Thomas Gotthards drab af sin hustru er blevet til ren underholdning?

Hvad synes du?

Kom med din mening på Facebook-siden Lokalavisen Taastrup.

Kontakt journalisten

Har du et tip eller input til vores indhold? Så kontakt mig her: daniel.fonseca@sn.dk / tlf. 20243756