Efter jubel-år: Dansk selskab er hårdt ramt

Regnskab: Transportgigant forventer et mindre positivt regnskab i 2023, trods markant vækst i 2022.

Chauffører pisser og skider i vejkanten: Nu griber gigant ind

Transportgigant forventer et mindre positivt regnskab i 2023, trods markant vækst i 2022. Foto: Kenn Thomsen

Foto: Kenn Thomsen

Hedehusene: Trods stor vækst i 2022 betyder store lagre og økonomisk opbremsning, at 2023 ser mindre rosenrødt ud for transportgiganten DSV, der har hovedkontor i Hedehusene.

Selv om den danske transport- og logistikgigant DSV har været gennem et 2022, hvor forretningen er vokset, og hvor fart på verdensøkonomien har betydet stor efterspørgsel efter transport af gods, ser festen ud til at stoppe i 2023.

Det varsler DSV selv i sit årsregnskab.

Det næste år forventer DSV, at reduktion af lagrer og en økonomisk opbremsning vil betyde, at der ikke skal fragtes lige så mange varer på kryds og tværs af verden. Og det vil ramme det danske selskab.

Transportgigant forventer et mindre positivt regnskab i 2023, trods markant vækst i 2022. Foto: Kenn Thomsen

– Normalt forventer vi, at transport-volumen vokser i takt med økonomien, men i anden halvdel af 2022 så vi volumen falde mere end bnp som følge af reduktion af lagrer og en normalisering af forbrugernes adfærd efter covid-19.

– Vi antager, at luft- og sø-gods-volumen falder med to til fem procent for hele 2023, skriver DSV om udsigterne for næste år.

Dermed er de rosenrøde tider fra 2022 i den grad slut. Her voksede omsætningen fra 182 milliarder kroner året før til 237 milliarder kroner. Lige sådan voksede bundlinjen fra 15 milliarder kroner til 23 milliarder kroner.

/ritzau/

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.