Dømt: Stjal Tommy Hilfiger-børnetøj for tusindvis af kroner

Dom: To rumænske mænd er dømt for tyveri af børnetøj fra en forretning i City 2.

Dømt: Stjal Tommy Hilfiger-børnetøj for tusindvis af kroner

To rumænske mænd er idømt fængsel for butikstyveri. Foto: Robert Hendel

Foto: Robert Hendel

Høje-Taastrup: To rumænske mænd er dømt for butikstyveri fra en forretning i City 2.

De to har forsøgt at stjæle Tommy Hilfiger-børnetøj for knap 4.700 kroner, men blev pågrebet af en butiksdetektiv, der tilbageholdt dem, indtil en patrulje fra Vestegnens Politi nåede frem og anholdt dem.

Fordi der er tale om rumænske mænd, gik man efter at varetægtsfængsle dem på grund af risikoen for, at de ikke ville møde op til et eventuelt retsmøde.

Men til grundlovsforhøret erkendte de to at have forsøgt tyveriet i forening, og derfor blev de idømt en straksdom.

De brugte en magnet til at fjerne alarmer fra tøjet, hvorefter de lagde tøjet i poser. Det så mistænkeligt ud, og derfor greb butiksdetektiven ind.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

Ubetinget fængsel

Den ene mand er idømt 30 dages ubetinget fængsel og udvisning af Danmark med et indrejseforbud på 6 år. Den anden mand er idømt 14 dages betinget fængsel.

Anklageren i sagen gik efter den høje straf til begge mænd. Men manden, der blev idømt den betingede dom har en større tilknytning til Danmark, fordi han har arbejdet i Danmark i en længere periode. Desuden fortalte han i retten, at han ikke havde kendskab til den magnet, der var blevet brugt til at fjerne alarmerne.

Den anden mand havde ingen tilknytning til Danmark, og det var blandt andet derfor, han blev udvist af landet.

Hos Anklagemyndigheden hos Vestegnens Politi tager anklager i sagen, Josefine Lautrup, dommen til efterretning.

– Min påstand var, at de begge skulle idømmes 30 dages ubetinget fængsel og udvisning. Men jeg tager dommerens begrundelse til efterretning, siger Josefine Lautrup.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.