Dømt for drabsforsøg: Nu har de anket dommen

I slutningen af marts faldt der dom i sagen om drabet på Milan Rahim. Nu har to af hans venner anket deres dom for drabsforsøg.

Dømt for drabsforsøg: Men sagen er ikke endeligt afsluttet

To mænd, der er dømt for drabsforsøg, har anket deres domme på seks års fængsel til Landsretten. Foto: Presse-fotos.dk

19-årige Mads Vestergaard og 19-årige Adam Kayed blev tirsdag den 28. marts idømt seks års fængsel for drabsforsøg på Hunar Salimi, der i samme sag blev idømt 11 års fængsel for drabet på Milan Rahim og drabsforsøg på Adam Kayed.

22-årige Hunar Salimi ankede sin dom på stedet, da Retten i Glostrup afgjorde sagen, mens Mads Vestergaard og Adam Kayed tog sig betænkningstid i forhold til om de ville anke dommen.

Nu oplyser deres forsvarsadvokater, at begge har anket dommene.

Mads Vestergaards forsvarsadvokat Adam Henning-Bengtsson siger på vegne af sin klient, at man anker dommen.

– Det gør vi, fordi vi er uenige i afgørelsen, lyder det fra Adam Henning-Bengtsson.

Også Adam Kayeds forsvarsadvokat Peter Kragh fortæller, at hans dom for drabsforsøg bliver anket.

– Vi har anket dommen, fordi Adam nægter sig skyldig. Han vil have sagen behandlet i Landsretten med påstand om frifindelse, siger Peter Kragh.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.

Det var på Cederlunden, at det alvorlige knivstik fandt sted. Foto: Daniel Fonseca

Anklagemyndigheden anker dom

En 21-årig mand, som er venner med Adam Kayed og Mads Vestergaard, blev også dømt i sagen. Han blev dog frifundet for drabsforsøget, som han ellers var tiltalt for. Han blev kun idømt 60 dages fængsel for trusler. Han modtog sin dom.

Men nu har Statsadvokaten i København anket sagen sagen, oplyser pressevagten hos Statsadvokaten.

Det var anklagemyndigheden hos Vestegnens Politi, der førte sagen mod de i alt fire tiltalte, og her mente man, at den 21-årige også var skyldig i drabsforsøget på Hunar Salimi sammen med Mads Vestergaard og Adam Kayed, men den tiltale blev han frifundet fra.

Dermed skal sagen altså op igen i Østre Landsret, og alle fire unge mænd skal igen på anklagebænken.

Der blev tændt lys for Milan Rahim, da det kom frem, at han var død efter et knivstik den 14. november 2021. Foto: Presse-fotos.dk

Det skete der

Det var et slagsmål mellem to grupper, der fandt sted i Cederlunden den 14. november 2021. Milan Rahim, Mads Vestergaard, Adam Kayed og den 21-årige var i gruppe sammen, mens Hunar Salimi og en anden mand, der ikke var tiltalt i sagen, stod på den anden side.

Slagsmålet endte med, at Milan Rahim blev dræbt af knivstik, mens Hunar Salimi blev livsfarligt såret af blandt andet flere hug med en machete.

Den 21-årige ventede ved bilen, mens Hunar Salimis ven løb fra stedet, før knivstikkene fandt sted.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

Mangler detaljer

Vidner har forklaret, at de så tre mænd – som retten har fastlagt var Mads Vestergaard, Adam Kayed og Milan Rahim – jagte Hunar Salimi med en machete, hvorefter de overfaldt ham.

Det er noget af det, der står klart i sagen, men mange detaljer om hændelsesforløbet står fortsat ikke klart, selvom der er faldet dom i sagen. Det er ikke klart, hvem der stak først, og heller hvem der brugte macheten til at forsøge at dræbe Hunar Salimi.

Det var en episode ved en p-plads nær Høje Taastrup Station, hvor Adam Kayed truede Hunar Salimi, som sad i en bil med sin ven, der førte til, at de to grupper kørte til Cederlunden, hvor slagsmålet, der førte til Milan Rahims død, fandt sted.