Der er akut brug for mad: Nu samler de ind

Folkekirkens Nødhjælp samler ind den 12. marts, og du kan være med.

Der er akut brug for mad: Nu samler de ind

Knud Anker Iversen er med, når alle kirker I Høje-Taastrup samler ind den 12. marts. Foto: Thomas Olsen

Høje-Taastrup: Folkekirkens Nødhjælps Sogneindsamling løber af stablen søndag den 12. marts 2023. Temaet er ”Sammen gør vi en forskel for mennesker i nød”.

Krig i Ukraine, eftervirkningerne fra corona og tydelige konsekvenser af klimaforandringer har kastet verden ud i en alvorlig fødevarekrise.

Lige nu mærker vi alle de stigende priser og den skyhøje inflation, og særligt verdens fattigste lande er hårdt ramt. Lige nu har 345 millioner mennesker brug for akut fødevarehjælp. Det tal var i 2019 på 135 millioner.

Særligt lande som Etiopien og Kenya er hårdt ramt. Afrikas Horn oplever den værste sultkatastrofe i 40 år og ikke mindst her, dør mennesker af sult. Mere end 37 millioner børn og voksne oplever akut sult, og syv millioner børn under fem år er fejlernærede i regionen.

En af dem, som kæmper for at overleve tørken, er Fatuma Abdii, 50 år. Hun bor i Dawe Kachen-distriktet i det sydlige Etiopien, der er et af de hårdest ramte områder på Afrikas Horn. Hun fortæller, at børnene tit græder, når de vågner om morgenen, fordi de er så tørstige. Derfor vælger hun at give dem vand fra morgenstunden, mens hun selv trækker den så langt op ad dagen, hun kan, for at spare på vandet. Foto: Bettina Garcia/ Folkekirkens Nødhjælp

Behovet for hjælp har aldrig været større.

Alle syv kirker i Høje-Taastrup deltager i indsamlingen.

Du kan melde dig som indsamler hos din lokale indsamlingsleder. Kontakt allerede nu Knud Anker Iversen på telefon eller sms til 50126868 eller knudankeriversen@gmail.com for at melde dig som indsamler. Du kan også tilmelde dig på www.blivindsamler.dk.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind her på Lokalavisen Taastrups Facebook-side og deltag i debatten og få daglige, friske nyheder fra dit nærområde.