Debat: Vores uddannelser bløder: Lærerfyringerne på Høje-Taastrup Gymnasium er billedet på det

Foto Thomas Olsen 030519
  GALLAFEST P H¯JE TAASTRUP GYMNASIUM
Foto Thomas Olsen 030519 GALLAFEST P H¯JE TAASTRUP GYMNASIUM

Sofie Carsten Nielsen, Stedfortrædende politisk leder for Radikale Venstre

Ungdomsuddannelserne bløder. Regeringens massive uddannelsesbesparelser fortsætter nemlig med uformindsket styrke. Og med besparelserne forbløder kvaliteten på ungdomsuddannelserne.

Høje-Taastrup Gymnasium er skoleeksemplet. For et par uger siden var Høje Taastrup Gymnasium nødsaget til at fyre undervisere. På grund af besparelserne. Dermed har Høje-Taastrup Gymnasium nu endnu færre undervisere til det samme antal elever.

Besparelserne rammer eleverne hårdt. Særligt de udsatte. Dem, som Høje-Taastrup ellers har været fremragende til at løfte. Der bliver mindre tid til den enkelte elev. Mindre feedback. Mere stressede lærere. Det går selvsagt ud over læringen. Og giver mere stressede elever.

Besparelserne saver derfor den gren over, som fremtidens velfærd hviler på. For den hviler på viden. At vi udvikler de nye løsninger. Får kloge, sunde og engagerede unge. Så vi kan investere endnu mere i uddannelse. Pædagoger. Den grønne omstilling. Alt det, der betyder noget. Kort sagt: Vi har simpelthen ikke råd til at spare på vores uddannelser.

Besparelserne på Høje-Taastrup Gymnasium viser, at vi skal i den helt anden retning. Den retning vil jeg i. Jeg kæmper for at vi ikke bare skal stoppe blødningen på vores uddannelser. Vi skal investere massivt i dem. Sikre at Høje-Taastrup Gymnasium og alle andre ungdomsuddannelser kan fortsætte deres gode arbejde og ikke må droppe det.