Debat: Jeg har grebet bolden, Ziegler

Debat: Jeg har grebet bolden, Ziegler
Foto: Kenn Thomsen
Claus Johnsen svarer igen på Michael Zieglers svar, og mener ikke, at han får svar på de spørgsmål, han stillede i første omgang. Foto: Kenn Thomsen
Claus Johnsen svarer igen på Michael Zieglers svar, og mener ikke, at han får svar på de spørgsmål, han stillede i første omgang. Foto: Kenn Thomsen Sjællandske Medier

Claus Johnsen, formand for Socialdemokratiet i Høje-Taastrup Kommune

Kære Ziegler. Tak for dit svar (Læserbrev bragt den 7. juli 2021 i Lokalavisen Taastrup, red.), men jeg mangler noget eller meget I forhold til det, jeg skrev i mit læserbrev.

Du er næstformand for Det Konservative Folkeparti på landsplan, og I har lagt op til besparelser på 20 milliarder skattemæssigt. Går det ikke ud over vores velfærd i Danmark? Og vil det ikke på virke vores økonomi i Høje-Taastrup Kommune?

Jeg har ikke hørt socialdemokratiske borgmestre i Hovedstadsområdet, som protesterer over kommuneaftalen i år, eller er det bare noget, du forstiller dig at have hørt?

Aftalen er indgået under en pandemi i Danmark, og derfor kan staten jo ikke give kommunerne mange milliarder mere. De findes jo ikke i statskassen, og vi har jo en økonomisk ansvarlig socialdemokratisk regering.

I forhold til at du har været progressiv mod borgerlige regeringer, mener jeg ikke, du stemte mod kommuneaftalen, da den borgerlige regering indførte omprioriteringsbidraget, som kostede Høje-Taastrup Kommune 1 procent om året, eller tager jeg fejl?

Du stemte imod kommuneaftalen med regeringen sidste år, selvom den gav et økonomisk løft til vores kommune.

Alt i alt synes jeg ikke, du svarer på mine spørgsmål, og jeg håber da på et mere sagligt svar fra dig.

I forhold til kommunen og overskridelser af budget, det er jo dit ansvar som borgmester, og det er jo ikke en regerings skyld.

Og Ziegler, jeg har grebet bolden!

Jeg står på mål for vores regering, som er en af de bedste i nyere tid i Danmarkshistorien. Nu bliver det spændende, om du står ved dit parti på landsplan, som vil spare på vores velfærd i kommunerne med fremtidige skattelettelser.