Anklager i drabssag: Det har taget lang tid, at finde ud af, hvad der egentlig er sket

Der er nu faldet dom i sagen om drabet på rapperen Milan Rahim i Cederlunden i Høje-Taastrup i november 2021.

Senioranklager Rasmus Kim Petersen reagerer på dommen i sagen om drabet på Milan Rahim. Foto: Kasper Ellesøe

– Overordnet set er jeg tilfreds med dommen. Vi har i hvert fald fået slået fast, at de fire personer har haft en rolle i sagen.

Sådan siger Rasmus Kim Petersen, der er senioranklager hos Vestegnens Politi, efter der er faldet dom i sagen om drabet på rapperen Milan Rahim, der døde den 16. november 2021, efter han blev stukket med kniv to dage forinden.

Kompliceret sag

Det har været en kompliceret sag at forstå, og efter sagens afgørelse står det fortsat ikke helt klart, hvad der præcist er sket i Cederlunden den 14. november 2021, og som har ført til det slagsmål mellem to grupper, der endte med at koste livet for Milan Rahim.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.

– Det har taget meget lang tid at finde ud af, hvad der overhovedet er sket i sagen, og der er også stadig nogle ubesvarede spørgsmål i sagen, men man har i hvert fald kunne lægge en kniv i hånden på en drabsmand og fundet to andre skyldige i drabsforsøg, siger Rasmus Kim Petersen.

Han gik efter, at 22-årige Hunar Salimi skulle idømmes 14 års fængsel. Retten mente dog, at der var nogle formildende omstændigheder, og han blev derfor idømt 11 års fængsel.

– Retten redegjorde for, at udgangspunktet i normalsituationen ville have været de 14 år. Det var ikke nødværge, men der var alligevel nogle omstændigheder, der gjorde, at straffen skulle være mildere, siger Rasmus Kim Petersen.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

Skal overveje anke

Han fortæller, at man nu vil overveje, om man vil indstille sagen til anke. Den sidste tiltalte – en 21-årig mand – blev kun idømt 60 dages fængsel for trusler og overtrædelse af knivloven.

Anklagemyndigheden mente ellers, at han også skulle dømmes for drabsforsøg sammen med Mads Vestergaard og Adam Kayed.

Hunar Salimi ankede dommen på stedet. Mads Vestergaard og Adam Kayed udtog sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke.

Den 21-årige modtog sin dom på 60 dages fængsel.