Aftalen er faldet. Derfor er min holdning underordnet

Aftalen er faldet. Derfor er min holdning underordnet

Ida Diemar, rektor på Høje-Taastrup Gymnasium håber, at mange besøger gymnasiet, så de kan tage bedst mulig stilling til, om de vil gå der. Foto: Kim Rasmussen

Foto: Kim Rasmussen

Regeringen går efter at fremsætte et hasteforslag om at droppe den ellers vedtagne aftale om elevfordeling på landets gymnasier.

Hasteforslaget skal sikre, at eleverne allerede fra næste skoleår med start til august fordeles efter transporttid til gymnasiet og ikke blandt andet efter forældrenes indkomst, som ellers var vedtaget.

Formålet med aftalen, der nu ventes at blive skrottet igen, var at sikre, at gymnasier med en høj andel af elever med anden etnisk baggrund skulle få en mere blandet elevsammensætning.

Et af de gymnasier er Høje-Taastrup Gymnasium, og her ønsker rektor Ida Diemar ikke at forholde sig, at aftalen nu rulles tilbage med en ny regering på plads.

Rektor Ida Diemar glæder sig til at vise Høje-Taastrup Gymnasium frem for en masse unge mennesker, når der er orienteringsaften den 19. januar. Foto: Kim Rasmussen Foto: Kim Rasmussen

– Aftalen er faldet, og demokratiet har talt, og derfor er min holdning underordnet. Jeg støtter demokratiet, siger hun og kommer med en opfordring til de unge mennesker, der skal til at søge ungdomsuddannelse.

Noget ganske særligt

– Jeg håber, at rigtig mange lokale unge, der ønsker en ungdomsuddannelse kommer ud og besøger vores gymnasium til vores orienteringsaften den 19. januar, siger hun.

– Vores skole er en skole for elever, der er parate til at indgå i fællesskaber, have mulighed for at tage på udveksling i Ohio i USA eller Hiroshima i Japan og give den en skalle fagligt, siger Ida Diemar.

Høje-Taastrup Gymnasium har de senere år arbejdet hårdt på at blive attraktivt for især lokale unge, og udvekslingsturene samt teknologi som valgfag er bare nogle af initiativerne.

– Vi er et veldrevet gymnasium, og som et af de eneste i området har vi teknologi som valgfag, og det gør, at vi faktisk er noget særligt. Derfor er min opfordring til alle unge, at de skal komme ud og besøge os og se, hvad vi har at byde på, siger Ida Diemar.

De foreslåede ændringer om at fjerne forældreindkomst er midlertidige og gælder kun for optaget til skoleåret 2023/2024.

I en pressemeddelelse oplyser regeringen, at man på et senere tidspunkt vil fremsætte et lovforslag, som varigt fjerner forældreindkomst som kriterium, så det kan have virkning fra fordeling til skoleåret 2024/25

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

Orienteringsaften venter

Der er orienteringsaften torsdag den 19. januar klokken 19. Her kan man ifølge Ida Diemar blive introduceret til faglige boder, høre om det store fokus på fællesskabet og de sociale aktiviteter, der er i fokus.

Derudover vil der være en seance for elever, der er interesseret i ASF-linjen, som er en gymnasie-uddannelse for unge med diagnoser inden for autisme-spektret.

Til orienteringsaftenen kan man både høre om STX, HF og om ASF/SAFE-linje.

På grund af den korte tidshorisont vil ændringerne betyde, at ansøgningsperioden for optagelse til en ungdomsuddannelse i foråret 2023 bliver kortere end normalt, og at ansøgningsfristen bliver udskudt. Konkrete datoer vil blive meldt ud, når de ligger fast, oplyser Børne- og Undervisningsministeriet.

Normalt skal man søge om optagelse senest 1. marts.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.