27-årig sigtet: Påkørte og dræbte mand med 160 km/t – tomme øldåser fundet

Dødsulykke: En 62-årig mand mistede livet i en tragisk færdselsulykke sent tirsdag aften i Høje-Taastrup. 27-årig er sigtet for uagtsomt manddrab og fængslet.

27-årig sigtet: Påkørte og dræbte mand med 160 km/t - tomme øldåser fundet

En 27-årig mand fra Høje-Taastrup Kommuner er varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for uagtsomt manddrab på en 62-årig mand. Foto Kasper Ellesøe

Foto: presse-fotos.dk

Det var en tragisk ulykke, der fandt sted i krydset ved Roskildevej og Hallands Boulevard sent tirsdag aften. En 62-årig mand mistede livet, efter han blev påkørt af en 27-årig mand i sin hvide varevogn.

Ulykken skete klokken 22.50, og otte minutter senere blev manden anholdt.

Onsdag formiddag blev den 27-årig mand, der bor i Høje-Taastrup Kommune, fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Glostrup, hvor anklagemyndigheden sigtede ham for uagtsomt manddrab på den 62-årige mand. Han er sigtet for spirituskørsel og for at overskride hastighedsgrænsen væsentligt.

Han er nu blevet varetægtsfængslet i knap fire uger og kerer ikke fængslingen.

Han blev fængslet, fordi der er begrundet mistanke, og på grund af hensynet til retshåndhævelsen.

Nægter sig skyldig

Den 27-årige mand nægter sig skyldig i både uagtsomt manddrab og spirituskørsel og ville ikke udtale sig i retten.

Hans forsvarer fortalte dog, at hans klient mener, at det var den 62-årige, der ikke overholdt sin ubetingede vigepligt, og så mener han heller ikke, at han har drukket nok alkohol til, at hans promille ville være over 0,5, som er det tilladte.

Har du et tip?

Har du et tip eller en god historie, er du velkommen til at kontakte mig på kasper.ellesoe@sn.dk eller telefon 2619 9976

Det skete der

Den 27-årige mand kom kørende på Roskildevej fra vest. I krydset i modsat retning holder en sølvgrå bil, der skal dreje til venstre af Halland Boulevard.

Den sølvgrå bil drejer ud og bliver ramt af den hvide varebil, som den 27-årige mand kører.

Ifølge politiets rapporter låste speedmeteret sig fast på 160 km/t, da airbaggen blev udløst ved kollisionen. Politiets alkometertest viste en promille på 1,16.

Der blev foretaget en blodprøve, men svaret var ikke kommet inden grundlovsforhøret. Desuden skal en bilinspektør klarlægge omstændighederne omkring uheldet, ligesom hastigheden skal endeligt fastslås.

Vidner, som politiet har afhørt, beskriver, at de så en bil flyve mellem én og tre meter op i luften, og at der blev set en røgsky, ligesom et vidne hørte en eksplosion, der lød som en bombe.

Der blev også fundet flere øldåser – både tomme og fulde – i den hvide varebil.

Bilen er nu beslaglagt med henblik på, at det skal vurderes i en eventuel retssag, om den skal konfiskeres.

Der er nedlagt navneforbud i sagen for både den sigtede og den afdøde 62-årige.

Deltag i Facebook-debatten

Klik dig ind på Lokalavisen Taastrups Facebook-side, og deltag i debatten og får daglige, friske nyheder fra dit nærområde.