Verdens bedste mødes i Hillerød

Padel: 246 af verdens bedste spillere mødes i Royal Stage i Hillerød 17.-21. maj til Danish Padel Open.

Verdens bedste mødes i Hillerød
Foto: Mads Hussing

Nordsjælland spiller en stor rolle når den internationale turnering Cupra Danish Padel Open spilles 17.-21. maj i Royal Stage i Hillerød.

Bag den danske del, som indgår i World Padel Tour, står turneringsdirektør Mikael Thobo Larsen, som sammen med sin kone Tine Naja Haut Larsen har sikret sig rettighederne i Danmark. Udover at de har valgt Hillerød som spilleby endnu en gang, så bor de i Hornbæk.

På lørdag afgøres om der også kommer to nordsjællandske makkere med på et wildcard; nemlig landsholdsspilleren Maria Rasmussen fra Hørsholm og den kendte bordtennisspiller Mie Skov, som har spillet bordtennis for Hillerød GI Bordtennis.

De to har nemlig efter fire indledende turneringer kvalificeret sig til finalen i Cupra Wildcard Chase-turneringen, som spilles i i Odense på lørdag – og vinderne herfra er sikret adgang til hovedturneringen i Hillerød.

– Det betyder utroligt meget med den turnering: Dét, at se de bedste spillere i verden, bliver man inspireret af – men vi har lang vej igen i Danmark, siger Maria Rasmussen, som til daglig arbejder hos politiet i Hillerød.

Hun ved, hvor inspirerende det er, da hun også deltog i Danish Padel Open sidste år. En turnering som ikke blot var fyldt med verdenseliten, men også var den første padelturnering i Danmark.

Kun tre år med landshold

Når Maria Rasmussen taler om, at vi har langt igen i Danmark, så hænger det sammen med, at det er en relativ ny idrætsgren i Danmark, så landsholdet har kun eksisteret i tre år. Der skal derfor bygges en elitekultur op – og med baggrund i henholdsvis tennis og bordtennis på topplan, så mener Marie Rasmussen og hun og Mie Skov har en lille fordel mentalt.

– Der er ti spillere i landsholdstruppen, og jeg synes vi har rykket os ret meget det sidste år. Vi spillede meget monotont, men har nu fået et meget mere varieret spil. Og taktisk har vi fået en bedre forståelse for spillet, fremhæver hun.

Top 100 i verden repræsenteret

Maria Rasmussen er godt klar over, at danskerne næppe ender helt i top blandt de 256 elitespillere fra hele verden, men hun håber på et wildcard, der giver mulighed for at prøve kræfter mod de stærke spillere.

Og det er stærke spillere igen i år:

– Vi er garanteret en lang række spillere fra Top 100 i verden, så der er helt sikkert en masse inspiration at hente, siger Mikael Thobo Larsen.

Cupra World Padel Tour i Royal Stage

Sidste år kom der i alt 7.000 tilskuere

Der er plads til 3.000 hver af de fem dage.

246 spillere fra hele verden stiller op, og de bor på Pharmakon Konferencecenter på den modsatte side af gaden. De fleste deltagere kommer fra Spanien, Argentina og Sverige. Det er tre lande, hvor sporten er voldsom populær.

Op mod 100 frivillige hjælper med til afviklingen.

World Padel Tour 2022 bestod af 27 events i 15 lande og blev set af 32 millioner mennesker live og via on-demand streaming.

I Danmark sender Viaplay live og on-demand, og eksempelvis den franske Canal+ sender til 62 lande og territorier fra Frankrig og Polen over Polynesien og Schweiz til Vietnam og Ethiopien.

I Danmark har 150.000 prøvet spillet, 11.233 er registreret i 72 klubber.

Der var i 2016 14 baner i Danmark – nu er de 1.000 passeret og mange flere er på vej.

Flertallet af spillerne er mænd mellem 25 og 59 år. Og den gennemsnitlige spiller spiller to-tre gange om ugen er han er 37 år.

En anden af lørdagens finalister, som også gerne vil have et wildcard, er Martin Monrad, der er flyttet fra Fredensborg til København.

– Man kan risikere at møde en spiller fra Top 10 i verden – det må være en kæmpeoplevelse at få lov at prøve, siger han.

Udover vinderne i Odense, vil flere danskere kunne kvalificere sig til turneringen i Hillerød.

Cirka 100 spillere fra hele verden dyster om pladser i hovedturneringen via en Previa-turnering i CUPRA Arena på Brøndby Stadion i dagene 13.-16. maj.

Det blå fingeraftryk

De danske arrangører har tilføjet et specielt dansk touch til den internationale turnering. Nemlig den blå farve både på centrecourt og i lyslægningen.

– Det giver en wow-effekt, når man kommer ind i arenaen, og vi arbejder med et lysdesignfirma på at lave nogle lyseffekter i pausen, hvor vi leger med lyset, siger Mikael Thobo Larsen.

Padel er på få år blevet utroligt populært i Danmark. De første 150.000 danskere har prøvet spillet på én af de mange baner, der er skudt op med flere på vej.

Det er således blevet en folkesport – og det er ifølge den tidligere tennisspiller Maria Rasmussen ikke så mærkeligt.

– Det er ret nemt at spille, og der opstår med det samme sjove situationer, du sveder og har det sjovt. Og har du spillet tennis eller bordtennis er det endnu nemmere, siger Maria Rasmussen.

Mange er også skiftet fra tennis til padel, fordi det ikke er så hårdt for kroppen.