Ukraine i fokus i Slotsbio

Café Slotsbio lægger lokaler til Ukraine-arrangement, hvor man kan se gratis dokumentarfilm og møde frivillige, som samler ind til ukrainske soldater.

Ukraine i fokus i Slotsbio

Man kan se dokumentarfilmen ’20 Days in Mariupol’ i Slotsbio og møde frivillige, der samler ind til Ukraine. Foto: CPH:DOX

Foto: Evgeniy Maloletka

Tre danskere, som hjælper de nødlidende i Ukraine i foreningen Wool Express, afholder støttearrangement i Café Slotsbio den 26. april klokken 17.

Til arrangementet kan man høre mere om Wool Express, der blev stiftet af de tre ingeniører, Steen Kallestrup, Hans Harild og Finn Gjersøe, som siden efteråret har kørt nødhjælp til de ukrainske frontsoldater. Man kan høre om, hvad der driver de frivillige, om indsamlinger af nødhjælp og de foreløbig tre ture til Ukraine samt om planlægningen af den fjerde tur den 28. april. Indsamlingen til denne tur er i gang, og man kan støtte på Mobile Pay 600 709.

Wool Express får en ønskeliste fra soldaterne, deler den på Facebook, og så går de på jagt efter lige præcis det, der er efterspørgsel på.

Navnet Wool Express kom fra den første leverance, de kørte til Ukraine. Den bestod primært af varmt uldundertøj, da soldaterne frøs under deres uniformer. Siden har de leveret en lang række andre produkter, både varebiler, generatorer til at sikre strøm, kommunikationsudstyr som mobiltelefoner og computere og førstehjælpsudstyr.

Til arrangementet kan man også se krigsdokumentaren ’20 Days in Mariupol’, og som oplæg til filmen fortæller journalist og EU-rapporter ved DR, Cecilie Kallestrup, om den aktuelle situation i Ukraine.

Café Slotsbio lægger gratis biografsæder til arrangementet, og CPH:DOX har skaffet gratis adgang til en visningen af ’20 Days in Mariupol’. Der er plads til 180 gæster, og pladserne går efter først til mølle princippet.

Mdt

Kontakt redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på hillerod@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk