Trompetfest med stjernesolister på slottet

Ensemble Hovaldt præsenterer en perlerække af internationale solister og spiller op til en glad aften med masser af god, klassisk musik.

Philip Cobb, solotrompetist i BBC London, er blandt de solotrompetister, der gæster Hillerød. Pressefoto

Philip Cobb, solotrompetist i BBC London, er blandt de solotrompetister, der gæster Hillerød. Pressefoto

Trompeten spiller hovedrollen, når Ensemble Hovaldt drager på turné denne sommer. Dog akkompagneret af et par basuner. Turnéen ender med en koncert i Frederiksborg Slotskirke.

Traditionen tro deltager internationalt anerkendte solister ved koncerterne, hvor der spilles musik skrevet for trompet, basun og orgel.

Ensemble Hovaldt har eksisteret i snart 15 år og har gennem årene givet koncerter i hele Danmark i kirker, ved musikfestivaler, ved udendørs koncerter og er flere gange blevet transmitteret i radioen. Den røde tråd i ensemblets arbejde har altid været at bringe musikere fra Europas førende symfoniorkestre sammen for ad den vej at sikre et højt musikalsk niveau og samtidig være tro og loyal over for den arv, der findes inden for det specielle område.

Koncerterne byder på Aksel Jørgensens medrivende Romance for basun og orgel, Albinonis krævende koncert for piccolotrompet og orgel, og Concertino Classico for to trompeter af Joseph Horowitz, som oprindeligt blev uropført i Danmark i 1986. Der kommer storslåede orgelværker og nye spændende arrangementer af kendte klassikere som Amazing Grace, Triumfmarchen fra Aida og Nimrod af Elgar.

Koncerten finder sted den 21. august klokken 17 i Frederiksborg Slotskirke, og der er fri entré.

Blandt de medvirkende er Philip Cobb, solotrompetist i BBC London, Martin Angerer, solotrompetist i Bayerische Rundfunks, Nikolaj Viltoft, solotrompetist i Det Kgl. Kapel, Tom Watson, freelancer fra London, Ian Bousfield, tidligere solobasunist i Wiener Philharmonikerne, Martin Reinhardt, basbasunist Chp Phil og Lars Colding Wolf på orgel.