Tørre tæsk i Fredericia

Fodbold: Efter den livgivende sejr over HB Køge gik luften fuldstændig ud af Hillerød Fodbold i udekampen mod Fredericia.

Hillerød skvattede helt sammen

Hillerød kom hurtigt bagud og derfra gik det kun ned ad bakke mod Fredericia.

Foto: Foto Jens Wollesen

Det blev en grim fredag aften i Fredericia for Hillerøds mandskab i 1. division.

Og det var ikke grimt på den måde, at det sortklædte udehold tog et smut i byen efter kampen, dansede med de forkerte kvinder og fik lokalbefolkningen på nakken.

Nej, det var inde på banen, de lokale uddelte tørre tæsk til de gæstende nordsjællændere, der ganske enkelt så ud til at mangle en hel del procenter, efter holdet i sidste runde endegyldigt sikrede sig en sæson mere i 1. division.

Cheftræner Christian Lønstrup havde rystet posen i startopstillingen, hvor Jonathan Witt for første gang i denne sæson tog plads på bænken, mens den sædvanlige målmand, Jonas Dakir, sad ved siden af Witt ude på sidelinien. I stedet var der debut til Ovays Azizi mellem stængerne.

1. division, kvalifikationsspil

Fredericia-Hillerød Fodbold 4-0 (2-0)

Mål: 1-0: Oliver Olsen (7), 2-0: Andreas Sejr Lausen (27), 3-0: Nicklas Røjkjær (50), 4-0: Jeppe Brinch (70)

Fredericia: Valdemar Birksø – Jeppe Brinch (71: Nikolaj Ritter), Jeppe Geertsen (81: Erik Nissen), Jesper Juelsgård (89: Victor Bertelsen), Frederik Christensen – Oliver Olsen, Simon Bækgård (89: Mathias Jessen), Mikkel Wohlgemuth – Adam Jakobsen, Andreas Sejr Lausen (71: Anders Holvad), Nicklas Røjkjær.

Hillerød: Ovays Azizi – Filip Panjeskovic (46: Jonathan Witt), Danilo Babovic, Gregers Arndal-Lauritzen, Mads Julø (79: Mads Emil Langberg) – Youssef Dhaflaoui (79: Nikolaj Hansen), Marinus Due Grandt, Berzan Kücükyildiz, Matin Al-Atlassi- Tobias Arndal (40: Johannes Houborg), Frederik Christensen

Han fik meget hurtigt noget at se til, for allerede i det syvende minut måtte han hente bolden ud af sit eget målnet. Frederik Christensen stormede igennem på venstrekanten over for en oversatsende Filip Panjeskovic, og det følgende indlæg ramte Oliver Olsen , der kunne score til 1-0 fra tæt hold.

Hillerød reagerede fint ved at tage fat i bolden og dominerede på sin vis kampen. Boldene blev sendt op mod Frederik Christensen, der måske lidt overraskende var med fra start. I løbet af ugen offentliggjorde han og FC Helsingør nemlig, at han skifter til Helsingør efter denne sæson.

Men Hillerød-offensiven manglede det sidste punch, og det havde hjemmeholdet i stedet. Hillerød smed bolden væk et stykke oppe på Fredericias banehalvdel, og så stormede Adam Jakobsen af sted. På kanten af feltet spillede han på tværs til Andreas Lausen, der tæskede bolden i mål til 2-0.

Den stilling holdt til pausen, hvor Hillerød så sendte Jonathan Witt på banen, lige som man allerede efter 40 minutter måtte tage Tobias Arndal ud af kampen med det, der lignede et trykket ribben efter et sammenstød. Ind kom Johannes Houborg.

De nye vinde blæste kun kortvarigt, for der var spillet bare fem minutter af anden halvleg, før Fredericia kom på 3-0. Danilo Babovic kiksede en aflevering frem i banen og blev fanget på mellemhånd, da Nicklas Røjkjær sekunder efter blev spillet i dybden.

Og så kunne Røjkjær vippe bolden forbi Azizi i målet, og den sneg sig lige akkurat over stregen til Fredericias tredje scoring.

Den scoring gjorde ondt på Hillerød, der aldrig rigtig fik noget til at svinge, og det begyndte at blive rigtig grimt, da Fredericia kom på 4-0 med 20 minutter igen.

Et langt indkast blev forlænget, og så stod der ellers fire af hjemmeholdets spillere klar til at score, mens Hillerød-forsvaret så passivt til. Jeppe Brinch kunne ubesværet prikke bolden over stregen.

Med nederlaget må Hillerød se både HB Køge og Fredericia gå forbi i stillingen, så man nu ligger nummer tre i kvalifikationspuljen. Sæsonens sidste kamp er på fredag hjemme mod Hobro.