Spilfest kom godt fra start

Foto: Kenn Thomsen

Af Mikkel Kjølby

Ærlig talt, så var de gode folk fra Hillerød Brætspilcafé noget nervøse, da Hillerød Bibliotek slog dørene op lørdag morgen, og der blev sat over 50 forskellige slags brætspil frem til den første udgave af Hillerød Spilfest.

Men det gik faktisk meget godt. Efterhånden som dagen skred frem blev der fyldt op ved bordene med nysgerrige gæster, som ville prøve kræfter med Concept, Pandemic, Harry Potter, Legendary Marvel, Myretuen og alle de andre fede spil.

– Vi har ikke arbejdet med tilmelding, men vi har forsøgt at sprede budskadet så godt som muligt. Alligevel var der nerver på i morges, men der ser ud til at gå meget godt. Vi er positivt overraskede. Det ser ud til at gå rigtig fint, siger Dorthe Bøttger, kasserer i foreningen Hillerød Spillefest, som blot har eksisteret i nogle uger.

Hillerød Spilfest udspringer af Hillerød Brætspilscafé, som i længere tid har haft hjemme på Hillerød Bibliotek. Og så var det, at medlemmerne fik en forrygende god idé.

– Vi ville gerne lave en spillefestival for at vise det frem for mange andre. Vi spurgte Hillerød Bibliotek om, vi måtte låne lokaler til at sætte spillene frem på bordene. Det sagde biblioteket heldigvis ja til, fortæller Dorthe Bøttger, inden hun atter kaster sig over, at instruere et par nysgerrige nybegyndere i spillet Pandemic.

Tingene udviklede sig i løbet af dagen. Mere end 300 gæster kiggede forbi.

– Vi har oplevet kæmpe succes og mange glade ansigter i dag, lyder det fra Dorthe Bøttger.

Mon ikke Hillerød Spilfest får en toer!!

mikkel