Slottet byder på påske-aktiviteter

Frederiksborg-museet byder på aktiviteter i påskeferien

Slottet byder på påske-aktiviteter

Påsken på Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot byder både på en ny særudstilling, omvisninger og påskeferieaktiviteter for børn.

Det sker i perioden fra lørdag 1. april til mandag 10. april.

Museet byder på flere forskellige omvisninger i påsken.

Der vil hver dag klokken 13.30 være guidede omvisninger, hvor de besøgende får et indblik i, hvordan udformningen af kroppen er brugt til at fremstille personerne på portrætterne på museets vægge og lofter.

Desuden er der hver dag klokken 11 og 11.30 gækkebrevsjagt for børn. Her kan børnene med deres familier hjælpe med at finde ud af, hvem der er afsender på et mystisk, gammelt gækkebrev, som museet har modtaget. Der er også mulighed for at gå på jagt efter den mystiske afsender på egen hånd.

Duge kommer frem

I påsken pryder museets gobelinvævede duge fra 1600-tallet bordene i nogle af de stuer, der omhandler den periode, hvori de blev broderet. På dugene ses farverige blomster- og bibelmotiver. Den oprindelige farvepragt er intakt, fordi dugene kun udstilles en enkelt uge om året.

I påsken åbner den gamle vinkælder også for dragtprøvning og papirklip klokken 10-16. Børn kan hygge sig med at prøve museets genskabte, historiske dragter og lave forskelligt papirklip som f.eks. gækkebreve.

Ny udstilling

I påsken kan man samtidig se nærmere på den nye særudstillling med den prisvindende fotojournalist Marie Halds portrætter af kendte og ukendte danskere.

Mdt

Museet på slottet inviterer igen i år på påskeaktiviteter for børn og voksne. Foto: Presse

Kontakt redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på hillerod@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk