Slotssti-stafetten løbet for 18. gang

Foto: Camilla Fræhr Hansen

Onsdag aften gik det løs for 18. gang.

Startskuddet lød klokken 18 fra Posen for de første hold, da det traditionsrige løb i Hillerød, Slotssti-stafetten, blev skudt i gang. Mere end 260 hold, heraf 113 skolehold, havde tilmeldt sig til at løbe på den 2,4 kilometer lange sti rundt om Frederiksborg Slotssø.

Der er fire mand på hvert hold, så der vil i alt blive løbet 9,6 kilometer, når alle mand på holdet er nået i mål.

De første hold, som blev sendt af sted var herre-, dame- og voksen mix-holdene. Lidt efter blev de sidste hold sendt af sted, nemlig mix-holdene for børn, skoleholdene og familieholdene.

I løbet af en lille time forventes alle at være i mål. Og det var de også.

Det hurtigste hold var i mål med tiden 30.36. Det var herre-holdet FA Stilads, som brillerede med den hurtigste tid.

Hos damerne var det Fysio Danmark Hillerød med deres 6. hold, som vandt med tiden 36.52.

På miks-holdet var det Løverne 1, som vandt med tiden 37.31.

Også blandt børneholdene var der fart på.

På mix-holdet for børn var det FIF Hillerød Orientering H12, som vandt med tiden 40.37, og på familie holdet var det familien Strøyer, som løb på tiden 39.22.

I kategorien skoleklasser var det fra 1.-3. klasse Frederiksborg Byskoles 3. klasse, som vandt med tiden 43.51.

Fra 4.-6. klasse var det Kontiki skolen med holdet 'De unge mødre', som vandt med tiden 42.37.

Og fra 7.-9. klasse var det igen Frederiksborg Byskole, som kunne stille op med et vindende hold. Her var det 8.L, som vandt med tiden 32.39.

14-årige Axel Vang Christensen løb for Byskolens hold 8.L, og han var første mand på holdet til at løbe. Sveden drypper fra panden som resultat af de sidste sekunders hårde pres i løbet.

– Det var en smule hårdt, vil jeg sige. Vi stiller et rigtig, rigtig stærkt hold, siger Axel Vang Christensen og fortsætter:

– Det er faktisk ret hårdt. Der er ret meget modvind, når man kommer over på den anden side, og der er medvind i starten, så man kan snildt komme til at lægge for hårdt ud. Det tror jeg, at jeg kom til, men taktikken var at få så god en start som muligt. Hvis man ikke er god i starten, så kan man risikere at blive fældet, for der er rigtig mange mennesker på meget lidt plads, siger Axel Vang Christensen.

De tre vindende hold i voksenkategorien kan se frem til en pengepræmie på 1000 kroner, mens mix-holdet for børn og skole-holdet vinder 400 kroner, og familieholdet vinder 700 kroner. Derudover vinder alle vindende hold løbetrøjer. 2. pladsen i børne- og skoleklasser vinder biografbilletter og nummer 3. i samme kategorier vinder bowlingbilletter.

Vejret har været med arrangørerne. Med sol og en let brise, som indimellem stryger ind over pladsen, var der sat gode rammer for, at alle kunne få en god start og et godt løb.

– Det gik fantastisk. Vejret var med os og stemning var enormt god og alle heppede på holdene, når de blev sendt af sted, og når de kom i mål. Det var helt i top. Vi kan ikke forvente det meget bedre, siger Preben Olsen, som er medarrangør.