Se billederne: Ukulelepigen charmerede dommerne i X Factor

Foto: Sabine Lai Ovesen

15-årige Anna Ritsmar fra Hillerød gik videre i første runde af DR-programmet X Factor. Hun begejstrede dommerne med sin stemme og sin ukulele.

Hun har ventet i 12 timer på at komme ind til dommerne, da hun som den sidste deltager i X Factors audition i København kommer ind med sin ukulele.

– Det kan gå to veje med dig; enten har du en gave, eller også er du bare ulideligt studentikos, siger Thomas Blachman, der er én af dommerne, som noget af det første, da Anna Ritsmar træder ind.

Men så går hun i gang med at spille og synge, og et saligt smil bryder hurtigt frem i Blachmans ansigt. De to andre dommere, Remee og Mette Lindberg ser også ud til at nyde Anna Ritsmars optræden.

– Jeg troede, jeg var til koncert. Jeg glemte alt om tid og sted, fortæller Mette Lindberg, da dommerne har klappet.

En sjov udfordring

Anna Ritsmar går i øjeblikket i 9. klasse på Tølløse Privat- og Efterskole, og her får hun klaver- og sangundervisning.

I fritiden øver hun sig på sin ukulele, som hun har spillet på et års tid.

– Jeg meldte mig til, fordi jeg godt kan lide at synge. Programmet er en god måde at komme ud med min musik, og jeg kan godt lide at fortolke andres sange, og det her er en god måde at gøre det på, fortæller hun over telefonen fra efterskolen.

Hun kunne godt lide at være til audition.

– Det var rigtig fedt og ret surrealistisk at prøve, synes jeg. Det var meget specielt, fordi det var vildt at komme helt tæt på det, jeg har set i fjernsynet, og at nu kiggede dommerne på mig, forklarer hun.

Men ventetiden var lang, fordi hun ventede i DR-Byen fra klokken 10.00 til klokken 22.00, før hun kom ind til dommerne.

– Men det var egentlig okay, og jeg kedede mig ikke, fordi der skete så meget. Jeg hyggede mig med min mor og mine tre venner, der var med, uddyber hun.

Er vild med musik

Anna Ritsmar har som barn hørt meget musik igennem sin far, der blandt andet spiller guitar og producerer musik.

– Fra da jeg var helt lille, har min far altid spillet musik for mig, og han har taget mig og min søster med koncerter og festivaler, fortæller efterskoleeleven, der også omgiver sig meget med musik på skolen.

– Musik betyder meget. Det er en stor del af mit liv her på efterskolen, hvor der er musik omkring mig hele tiden. Det er svært at forklare, men jeg elsker det rigtig meget. Det er en måde at slappe af på og en måde at komme lidt væk, uddyber hun.

Hun betegner sin musiksmag som lidt anderledes og nævner ældre bands som Beatles og Beach Boys.

Men hun hører også nyere musik og mange danske bands.

X Factor bliver sendt fredage på DR1.