Se billeder: Læs sms-novelle om kærlighed i Hillerød

Foto: Bjørn Armbjørn, Maja Vindelev

Hillerød: Sender man en sms med teksten »HillerødLove« til 1277, så får man tilsendt Merete Pryds Helles interaktive sms-novelle, der handler om kærlighed, der foregår dels i Hillerød og hvor man som læser har indflydelse på slutningen. Det er en af de mulige oplevelser, litteraturfestivalen »Ordet er løs« – den første af sin art i Hillerød – byder på. Merete Pryds Helle har skrevet sms-novellen specielt til festivalen i Hillerød, og den varer to dage, så man får den første sms kl. 11.45 og den sidste to dage senere.

Litteraturfestivalen begyndte fredag aften med en koncert med Per Vers og Claus Høxbroe i Buddhas i Klaverfabrikken, og lørdag klokken 13 gik det så løs på Hillerød Bibliotek, hvor projektleder Karen Elsebeth Jensen kunne byde publikum velkommen i en dagligstue med både bløde og hårde stole og sofaer og borde foran scenen, hvor borgmester Dorte Meldgaard var første gæst med en velkomsttale om at opleve litteraturen gå nye veje.

Forfatter og performer T.S. Høeg – en københavner-kunstner-snude, som han præsenterede sig selv – var første forfatter på scenen. Forfatteren Jens Blendstrup havde herefter en meget underholdende dialog med sin afdøde far, før faderen gik på bar i himlen med Herman Bang og andre, og sønnen læste op af sin seneste bog »Luskefisefortællinger«, der er ustyrligt morsomme historier fra barndommen med Bimse, Heino, lille Finn og andre spændende personer.

Eva Tind læste uddrag af sin bog Eva + Adolf, før Merete Pryds Helle fortalte om, hvordan hun skriver til de sociale medier. »Ordet er løs« fortsætter søndag klokken 13 på Hillerød Bibliotek med Mungo Park, forfatteren Morten Søndergaard og musikeren Mikkel Ploug – og de tre nævnte ting er gratis. Vil man høre den afsluttende koncert med Mouritz/Hørslev i Buddhas klokken 16, skal man købe billet, og det kan ske på Klaverfabrikkens hjemmeside.

Læs mere om Hillerøds første litteraturfestival i Frederiksborg Amts Avis mandag