Privat børnehus er en stor succes

Foto: Anna Törnqvist Jensen

I Nr. Herlev Børnehus går det ikke bare godt. Det går så godt, at børnehuset er fyldt op, skriver Frederiksborg Amts Avis.

– Som det ser ud lige nu, er vores venteliste fyldt så meget op, at vi kan tage børn ind igen i 2016, siger Mikkel Winston, bestyrelsesformand i Nr. Herlev Børnehus.

For to år siden var institutionen kommunalt ejet og lukningstruet. Forældrene kæmpede imod og Dønnehuset, som det hed dengang, blev en privat selvejende daginstitution og skiftede navn til Nr. Herlev Børnehus. Siden har institutionen fået en helt særlig plads i området.

– Noget af det vi også har forsøgt at få politikernes øjne op for, det er, at vi er nogle af de første, der bliver kontaktet, når der bliver ledige huse i området, for det er en meget vigtig del af det at købe hus, om der er en institution i nærheden, fortæller Mikkel Winston.

Også leder af børnehuset, Malene Pagh Degenkolw, oplever stor interesse for institutionen.

– Det er tit, vi bliver kontaktet af forældre, som påtænker at købe hus, siger Malene Pagh Degenkolw, som også må give en del afslag.

– Vi er fyldt op. Meget fyldt op. Som det er lige nu, er vi fuldstændig lukket til, og vi har måtte gøre det sådan, at det er dem, fra Nr. Herlev, der fortrinsvis kommer i betragtning. Det kan vi ikke engang honorere, som det er nu, fortæller lederen.

I øjeblikket er der 14 vuggestuebørn og 24 børnehavebørn i huset.