Politihunden Basse fandt tre unge tyve

Foto: Peter Andersen, Karl Erik Frederiksen
Høng. Centret fejrer fødselsdag. Politihunden Chak. FOTO: PETER ANDERSEN.
Høng. Centret fejrer fødselsdag. Politihunden Chak. FOTO: PETER ANDERSEN.

Politihunden Basse fra Nordsjællands Politi fik natten til søndag masser af ros, da den blev sendt på opgave efter et indbud i en villa på Fredensborgvej i Hillerød.

Ejeren slog alarm 03:32, da han kom hjem og fandt sit hus gennemrodet. Han kunne også straks se, at der manglede blandt andet pc'ere, Iphones, en pung med kontanter og kreditkort.

De første politifolk, der nåede frem var en hundepatrulje. Den kunne straks konstatere, at gerningsmændene havde efterladt sig tydelige spor i sneen. Det kunne tydeligt se, at de var flygtet derfra langs Lokalbanens skinner ind i Gribskov. En hundefører med politihunden Basse fulgte efter, og efter kort tid fik hunden færten af dem og begyndte at give hals, hvilket formentlig fik dem til at sætte farten op. Først efter 4,5 kilometer fandt hunden frem til en ung gut, der forsøgte at gemme sig i noget krat få meter fra skinnerne. I lommerne havde han nogle af tyvekosterne fra villaen.

Da han var anholdt, kunne Basse og hundeføreren fortsætte langs skinnerne. Ved Kagerup Station fandt de to andre unge gutter, som også havde effekter fra indbruddet på sig. Også de blev anholdt og taget med på politistationen.

Der er tale om tre udlændinge, der er kommet til Danmark som uledsagede flygtninge. De er henholdsvis 16, 17 og 18 år. De har bopæl på Center Gribskov ved Mårum. Det er ikke noget ukendt fænomen for politiet, at unge fra netop denne institution sættes i forbindelse med tyverier o.l.

– Men det er første gang, at disse tre unge anholdes for berigelseskriminalitet. Det kan derfor ventes, at vi efter endt afhøring løslader dem og sender dem tilbage til asylcenteret, lyder det søndag formiddag fra vagtchefen på Nordsjællands Politi.