Parforcejagt på Kgs. Nytorv

Parforcejagt på Kgs. Nytorv
Foto: Peter Leschly

Hovedstaden: Når sommerens mange turister og over 10.000 internationale kongresgæster i juli 2023 besøger København i forbindelse med Unesco Arkitekturåret vil mange af dem komme forbi Kgs. Nytorv i København.

Her vil de blive mødt af en fotoudstilling med 26 smukke billeder fra det kongelige jagtlandskab i Nordsjælland, der er udpeget til Unesco verdensarv.

– Det unikke landskabsdesign kommer tydeligt til udtryk i de mange billeder, hvor hovedparten er taget i luftperspektiv. Vi har været ude i landskabet på alle årstiderne fra den hvide vinter, til det lyse forår, til den grønne sommer og det gyldne efterår, hvilket skaber nogle fantastiske dronebilleder, fortæller Peter Leschly, der er fotografen bag fotoudstillingen.

Placeringen af fotoudstillingen på København Kgs. Nytorv med rytterstatuen af Christian 5. er nøje udvalgt, fortæller Liv Thøger-Aldahl, som er General Manager for Parforcejagtlandskabet.

– Pladsen er anlagt med barokkens bydesign, og er som Parforcejagtlandskabet kendetegnet ved symmetriske mønstre og brede alléer. Samme tendens ses også i slotshaverne på Fredensborg Slot og Frederiksborg Slot, hvor vejstjernerne er vokset ind haverne og alléerne omvendt er vokset ud i landskabet, siger hun.

Den første version af fotoudstillingen blev vist sidste år ved Eremitageslottet og i Store Dyrehave, men denne version 2.0 har en ny arkitekturvinkel og over halvdelen af billederne er skiftet ud til nye fotos. Desuden vil teksterne være på både dansk og engelsk, da der forventes mange udenlandske gæster på Kgs. Nytorv i juli 2023.