På tur i naturen

Naturfredningsforeningen inviterer på en række ture i naturen

Danmarks Naturfredningsforening i Hillerød inviterer på en række ture.

Lørdag den 3. september er alle velkomne, når Søren M. Jensen fra Gadevang og aktiv i DN Hillerød fører deltagerne gennem Gadevang Mose og fortæller om dens historie og betydning for flora og fauna.

Deltagerne hører om naturpleje og planerne for græsning, der skal sikre og forbedre biodiversiteten i mosen. De besøger også den lidt glemte mose Hjortsølet, som ligger lidt syd for Gadevang Mose.

Efter turen serveres kaffe og kage i den lokale café Jordnær.

Tilmelding til Michael Liesk sms til 28 89 59 23 eller mail mfh.liesk@gmail.com.

Flagermus på kulturnatten

På kulturnatten fredag den 9 september inviterer foreningen kl. 20 og cirka halvanden time frem til en aftentur i Indelukket, hvor deltagerne både skal se flagermusene og høre deres lyde med et særligt apparat. Ulrik Ravnborg (mobil 5192 6652) fra foreningen fortæller også lidt om flagermusens anatomi og fysiologi.

Deltagerne mødes ved Badstueslottet ved et DN-flag.

Lille Lyngby Mose

Foreningen inviterer på en tur, som der er oprettet en venteliste til, i Lille Lyngby Mose Søndag den 21. august. kl.10. Mosen er en del af et Natura 2000 område og blev fredet i 1989. De har fået adgang af naturstyrelsen til et område, der normalt er lukket for offentligheden.

Mødested er Lille Lyngby Kirke, og turleder er René Andersen. Medbring frokost eller kaffe.

Husk fornuftigt fodtøj. Turen vare ca. 2,5 time. Tilmelding til Michael Liesk med sms til 28 89 59 23.

Svampe og reservat

Naturfredningsforeningen inviterer også på svampetur i Gribskov søndag den 25. september kl. 13, og den 9. oktober kl. 9 kan man komme med på en efterårstur i Strødamsreservatet.

Mdt

Naturfredningsforeningen inviterer på en tur i den fredede naturperle Gadevang Mose. Foto: Michael Liesk