Overlevelse kan give fald i niveau

Fodbold: Hillerød Fodbolds store mål er at overleve i 1. division, og det mål er tæt på at være nået.

Overlevelse kan give fald i niveau

Hillerøds Marinus Due Grandt i kamp mod HB Køges Mike Jensen i de to holds kamp på Hillerød Stadion i efteråret. Foto: Thomas Olsen

Foto: Thomas Olsen

Hvad nærmest ingen i fodbold-Danmark troede muligt inden sæsonstarten, er ved at være en realitet. Hillerød er tæt på overlevelse i 1. division, og når det for alvor bliver en realitet, så kan det sætte sig hos spillerne.

– Ja, jeg tror godt, der kunne komme en reaktion. Men jeg tror, at vi går ind og vender den lidt om, når vi redder os, så tror jeg, at der kan gå lidt sport i at se, hvor mange point vi kan få.

– Der går også sport i at vi gerne vil ende som nummer et blandt de nederste seks. Og selvfølgelig af respekt for de andre hold, der ligger og kæmper for overlevelse, siger Hillerød Fodbolds træner Christian Lønstrup.

Der er også et økonomisk incitament for at blive nummer syv i stedet for nummer ti, selvom begge to redder sig i 1. division.

– Der er nok en halv million kroner i forskel, siger træneren.

Han vil heller ikke ændre noget hverken til træning eller i kampene.

– Vores tilgang har hele tiden været, at så længe der er noget at spille om, så stiller vi med det bedste hold rent sportsligt.

– Hvis vi redder os før tid, så kan vi gå i planlægningsmode. Der er en del spillere med udløb, og så skal vi vurdere, om vi skal blive klogere på dem, der ikke har spillet så meget.

– Men man skal også passe på, at det ikke bliver for meget et socialkontor. Hvis vi slutter sæsonen af med at tabe tre-fire kampe, så tager man det med i næste sæson. Det skal vi helst undgå, siger træneren, der kan huske, at han og Hillerød gjorde det i forrige sæson i 2. division.

– Vi sikrede os fire runder før tid, og så begyndte vi at bruge reserverne, og vi tabte i AB Tårnby 4-0 eller 4-1. Vi havde lidt en nedsmeltning, siger Christian Lønstrup.

Hillerød skal på udebane møde HB Køge søndag eftermiddag. Hjemmeholdet ligger bare fire point over stregen i 1. division.

– Det bliver en svær kamp. Det er en klub, der ligger og spiller for overlevelse. De kommer med alt, hvad den kan trække.

– Spørgsmålet er, om de er så mærkede af de ting, de har oplevet, eller de er så klar på at vise, at det ikke er det rigtige billede, man har set de seneste måneder, siger Christian Lønstrup.

Han så dem komme tilbage mod Nykøbing FC efter at have været bagud 3-1.

– Jeg troede, at de fik et boost efter at være kommet tilbage i Nykøbing, men det var ikke det, man så i Fredericia, siger Lønstrup og hentyder til, at Køge tabte med hele 6-1 til Fredericia i deres seneste kamp.

Han vil ikke have noget imod at efterlade HB Køge omkring nedrykningsstregen.

– Det kan være et hold, vi kan skubbe ned i dyndet. Det gjorde vi mod Fremad og Nykøbing, og det er da motiverende. Mange af de her hold anså os ikke for noget, og det har vendt sig lidt nu, siger han.

Kampen bliver spillet i Køge søndag klokken 13.00. Hillerød er uden Berzan Kucukyildiz, der har brækket armen og forventes ude resten af sæsonen.