Ny kunstbog og udstilling med motiver fra nationalparken

Ny kunstbog og udstilling med motiver fra nationalparken

En stormfuld uge i efteråret 2021 besøgte 15 naturkunstnere Nationalpark Kongernes Nordsjælland, hvor de med base på vandrehjemmet i Fredensborg drog ud og fandt motiver i nationalparkens natur og kulturarv.

Værkerne, de rkom ud af besøget er nu samlet i en ny kunstbog, hvor forfatter og biolog Flemming Rune har indrammet billederne i ord. Og man kan fra 1. april til den 17. maj opleve udvalgte værker på Kunsthuset Annaborg i Hillerød.

Udstillingen ”KUNST & NATUR” åbnes med en fernisering lørdag den 1. april klokken 14-16 – og alle er velkomne.

Her kan man møde et par af de dygtige naturkunstnere og købe bogen ”En kunstrejse i Nationalpark Kongernes Nordsjælland”, der også forventes i løbet af foråret at blive sat til salg hos lokale forhandlere. Eller man kan gå efter et af de originale værker.

Det er DANE – Danske Naturkunstnere for Natur og miljø – der gæstede parken for halvandet år siden. Den består af en gruppe malere og tegnere, som brænder for dansk natur, og deler glæden ved at tegne og male ude i landskaberne. Hvert år samles de et sted i Danmark, for at skildre naturen i det område.

Gruppen af kunstnere kommer fra rundt omkring i hele landet, og deres værker har meget forskellige udtryk. Nogle medlemmer arbejder på at fange det hurtige lette strøg, mens andre sidder i timevis og arbejder sig dybere og dybere ind i motivet. De deler dog alle en fælles glæde og inspiration ved at arbejde ude i det fri.

Det der kendetegner mange af kunstnerne i gruppen er, at alle har et eller andet, de gerne vil fortælle om naturen. Nogle er arkitekter, mange har en naturfaglig interesse, og andre har andre baggrunde.

Danske Naturkunstneres besøg har nu udmøntet sig i en bog og en udstilling