Ny højskole inviterer til sommerkursus i Hillerød

Højskole, som vil revitalisere borgerligheden, holder sommerkursus i Hillerød

Ny højskole inviterer til sommerkursus i Hillerød

På sommerkurset i Hillerød kan man blandt andet møde forfatter Dennis Nørmark, som også er blandt stifterne af den nye højskole. Foto: Kim Rasmussen

Grundtvigs Højskole i Hillerød lægger i uge 30 lokaler til et ugelangt sommerkursus med den nye højskole Rahbeks Højskole.

Det er første gang, Rahbeks Højskole åbner for kursister, og det sker altså i samarbejde med Grundtvigs Højskole med særlig fokus på folkestyrets grundlæggende idéer og medborgerskab, skriver Rahbeks Højskole i en pressemeddelelse.

Kursisterne bliver blandt andet introduceret til frihedens udviklingshistorie af antropolog og forfatter Dennis Nørmark, hverdagsstoicisme af forfatteren til ’Det hele handler ikke om dig’ Niels Overgaard samt kærlighedens filosofi af sognepræst, debattør og foredragsholder Katrine Lilleør, oplyser højskolen.

Det er ikke tilfældigt, at Rahbeks Højskoles første sommerkursus afholdes i samarbejde med Grundtvigs Højskole i Hillerød, udtaler formand Mia Amalie Holstein i pressemeddelelsen:

– Grundtvigs tanker om højskolen som en institution, der værnede om de danske forfatningsprincipper og grundlaget for det liberale demokrati, er de samme tanker, som vi ligger til grund for Rahbeks Højskole. Vores vision er netop at styrke det danske liberale demokrati og frie folkestyre gennem dannelse til borgersind.

Rahbeks Højskole lanceres officielt med grundlovsfejring for inviterede gæster den 5. juni i Bakkehuset på Frederiksberg.

Læs mere på www.rahbekshojskole.dk.

Mdt

Grundtvigs Højskole lægger lokaler til sommerkursus i ny højskole, som vil revitalisere borgerligheden. Arkivfoto

Kontakt redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på red.hilleroed@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk