Norden fejrer fødselsdag – og mangler medlemmer

Lokalforening fejrer fødselsdag og håber at få flere med i bestyrelsen

Norden fejrer fødselsdag - og mangler medlemmer

Arkivfoto: Janne Mulvad

Den 11. januar 1943 fandt den stiftende generalforsamling for Hillerød Norden sted på Hotel København. Så i 2023 har foreningen 80 års fødselsdag, hvilket bliver markeret i forbindelse med generalforsamlingen torsdag d. 23. marts klokken 19 på Nordisk Lejrskole, Lejrskolevej 4 i Hillerød.

Foreningens første bestyrelse i 1943 bestod af 15 medlemmer, men den nuværende bestyrelse har blot fire medlemmer. Så foreningen håber, at flere vil melde sig:

“Ikke mindst efter bestyrelsens mangeårige formand Beth Espedals uventede bortgang i januar i år er der et stort behov for at få nye kræfter i lokalforeningens ledelse. Det vil forhåbentlig ske ved generalforsamlingen,” skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Hillerød Norden omfatter i dag både Hillerød, Gribskov og Allerød kommuner.

Foreningen Norden arbejder for at øge samarbejdet i Norden ved at sætte fokus på samfundsliv, kultur, historie og sprog i de nordiske lande.

Til generalforsamlingen er alle velkomne til at komme og høre mere om Norden, både lokalt og på landsplan, eller måske blive aktiv i foreningen.

Lokalforeningens næste arrangement er et foredrag onsdag d. 19. april kl. 19 i Frivilligcentret, Fredensvej 12, Hillerød. Det handler om det moderne Sverige gennem 500 år.

Kontakt redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på hillerod@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk

Marcus Wehage, journalist, marcus.wehage@sn.dk