Naturpenge til høsletlaug, redekasser og rideruter

Pengestrøm: Nationalpark Kongernes Nordsjælland uddeler for andet år i træk penge til lokale projekter. Otte projekter, som skal bidrage til at formidle natur og kulturhistorie og udvikle mulighederne for friluftsliv i nationalparken, får sammenlagt en halv million kroner.

Naturpenge til høsletlaug, redekasser og rideruter

Foto Kim Rasmussen

Nordsjælland: Nationalpark Kongernes Nordsjælland har netop uddelt 514.000 kroner til lokale projekter, der skal sættes i værk i år og bidrage til at formidle natur og kulturhistorie og skabe mulighed for at alle kan opleve herlighederne i nationalparken.

Nationalparkens formand Per Kølster glæder sig over at kunne støtte initiativrige ildsjæle med deres mange gode projektideer.

– Det bobler med gode ideer blandt foreninger og lodsejere i nationalparken. Derfor er vi rigtig glade for at kunne støtte flere af de gode projekter, der sideløbende med nationalparkens arbejde gør, at vi i samlet flok løfter udviklingen af nationalparken. Det er fantastisk at se den lokale opbakning og de mange frivillige hænder, der brænder for at gøre Nationalpark Kongernes Nordsjælland til et sted vi kan være stolte af, siger han i en pressemeddelelse.

Langt de fleste af midlerne er gået til oplevelses- og formidlingsprojekter, og der bliver nationalpark-oplevelser for enhver smag.

Blandt andet har Helsingør Teater fået tilskud på 46.000 kroner til en række naturformidlende forestillinger for de små.

Esrum Borgerforening har fået tilskud på 100.000 kroner til at etablere en indsigtsbro, der vil udvide mulighederne for både rolige og aktive naturoplevelser i nordenden af Esrum Sø, og Strøgårdsvang Høslætlaug har fået tilskud på 100.000 kroner til blandt andet at etablere en natursti på engen Strøgårdsvang i Gribskov og udgive inspirationsmaterialer til uddannelsesinstitutioner.

Puljen blev for første gang skudt i luften i 2022 og blev til for at støtte projekter, der bidrager til at udvikle nationalparkens formål om at skabe bedre natur, bevare kulturarven og udvikle nye muligheder for friluftslivet.

Sidste år blev der bevilliget mere end 900.000 kroner fra Nationalparkpuljen, hvor projekterne blandt andet bød på bålhytter, trampesti og borde-bænkesæt.

Otte projekter får penge

Nationalparkpuljen 2023:

Strøgårdsvang Høsletlaug får 100.000 kroner til formidling, blandt andet ved etablering af en vandreudstilling om engen samt en natursti i området.

Nordkystfortællerne får 19.000 kroner til Fortællefestivalen WOODstories´23.

Esrum Borgerforening får 100.000 kroner til etablering af en indsigtsbro i nordenen af Esrum sø.

Helsingør teater får 46.000 kroner til workshops og naturformidlende forestillinger.

Foreningen Ågabets Bevarelse får 99.745 kroner til etablering et formidlings- og oplevelsescenter.

En privat lodsejer får 100.000 kroner til skilte og formidlingsmateriale til kommende trampesti mellem Søborg sø og Tegners Museum.

DN Hillerød får 30.000 kroner til indkøb af nye redekasser.

Forening får 20.000 kroner til udvikling af app om Historiske rideruter i Kongernes Nordsjælland.