Nægter drabsforsøg på kæreste

Foto: Mikkel Prytz

Hillerød: En 47-årig mand nægtede sig onsdag eftermiddag i Retten i Hillerød skyldig i drabsforsøg, da han blev fremstillet for en dommer og sigtet for at have skåret en otte centimeter lang og fire centimeter dyb flænge i halsen på sin et år yngre kæreste.

Det foregik tirsdag aften i parrets lejlighed i Skævinge, hvor de kun har boet sammen i kort tid.

Manden forklarede i retten, at han stort set ikke kan huske noget, fra parret spiste hønsekødssuppe sammen ved 16-tiden, og til retsmedicinerne tog DNA-prøver af blodet på hans krop senere på aftenen.

– Det næste, jeg husker, er at vågne op i politiets detention i noget mærkeligt, hvidt tøj. Da kunne jeg godt regne ud, at alting ikke var, som det skulle være, sagde den sigtede ved grundlovsforhøret.

Havde drukket øl, vin og whisky

Hans kæreste har forklaret politiet, at han bliver voldelig og ondskabsfuld, når han drikker. Og det gjorde han i tirsdags, hvor han satte et par flasker rødvin, en flaske whisky og 10 øl til livs.

Han beskyldte hende for at være ham utro, hentede en kniv fra køkkenet, satte den ind mod hendes hud og førte den tværs over halsen på hende, så hun tydeligt kunne mærke, at den gik gennem kødet på hende. Senere lykkedes det den blødende kvinde selv at ringe 112, og på Hillerød Sygehus fik lægerne syet hende sammen, så hun var i stand til at afgive forklaring til politiet klokken 20.15 samme aften.

Retten valgte at varetægtsfængsle den 47-årige frem til 6. oktober. En beslutning, den sigtede i samråd med forsvareren valgte ikke at kære.

Læs mere i Frederiksborg Amts Avis torsdag.