Mudrede mænd løber i Hillerød

På lørdag den 10. oktober løbes motionsløbet Xtreme Mandehørm for første gang i Hillerød.

Motionsløbet med rigtig meget mudder og mange forskellige forhindringer på løbeturen på de i alt 12 kilometer er opfundet i Fredensborg i 2008. Siden er flere og flere byer kommet til, så der nu er 9000 deltagere på landsplan i syv byer.

I år har hovedarrangøren Dansk Firmaidrætsforbund valgt at flytte løbet fra Fredensborg til Hillerød, fordi området, hvor det store festtelt plejer at være, skal laves om til kunstgræsbane.

– Vi ved, at der er mudderhuller undervejs, som bliver nogle rigtige sataner at komme igennem, men der er også steder, hvor det bliver spændende at se, hvordan de udvikler sig, når først 100 mand har været igennem. Det er noget af det, jeg er mest spændt på at se, siger idrætskonsulent i Dansk Firmaidræt Steen Sulstad Pedersen.

Mere udfordrende rute

Løbsarrangørerne lover, at den nye rute i Hillerød er mere kuperet end i Fredensborg.

– Langt de fleste kilometer er i skoven, og vi sørger for at komme væk fra de store skovstier, så vi får et optimalt trailløb med mange naturlige forhindringer. Jeg vil ikke afsløre det hele, men deltagerne kommer blandt andet til at slæbe sandsække, kæmpe sig over ild, gå armgang, rutsje og krybe gennem rør og net, siger Steen Sulstad Pedersen, der fortæller, at der undervejs er 28 mudder- og våde huller.

En helt ny feature introduceres også i Hillerød, nemlig muligheden for undervejs at vælge "Chickenrun" på otte kilometer i stedet for de 12.

Løbet skydes i gang klokken 12.00 ved Hillerød Stadion, Selskovvej 76, Hillerød. De første løbere forventes at komme i mål en time efter startskuddet.

Der er stadig ledige pladser. Sidste frist for tilmelding på nettet er i dag, mens man også kan betale og tilmelde sig på dagen. Det koster 595 kroner at deltage. Prisen omfatter også mad og underholdning.

Læs mere på mandehorm.dk.