Loge markerer 100-års jubilæum med stor donation

Odd Fellow broderloge no. 55 Pax Hillerød fylder 100 år og uddeler 280.000 kroner

Loge markerer 100-års jubilæum med stor donation
Foto: Foto Jens Wollesen

100-års jubilæet for Odd Fellow broderloge no. 55 Pax Hillerød markeres med både reception og uddeling af hele 280.000 kroner til seks udpegede modtagere.

Arrangementet løber af stablen i Odd Fellow Palæet på Milnersvej 8 i Hillerød fredag den 10. februar klokken 16-18, hvor der ligeledes vil være lidt til ganen. Alle er velkomne.

Logens medlemmer har i forbindelse med 100-års jubilæet ydet en ekstraordinær indsats for indsamling af beløb, og broderlogen er stolt af at kunne donere det store beløb, som går til Børne- og Ungepsykiatrisk Afsnit på Hillerød Hospital, Arresødal Hospice i Frederiksværk, teaterforeningen Mastodonterne i Hillerød, Kvindekrisecentret i Hillerød, Børns Vilkår og TUBA, som står for terapi og rådgivning til unge, der er børn af alkohol- og stofmisbrugere, i Hillerød. Det fortæller de i en pressemeddelelse.

Logen er en del af Odd Fellow Ordenen, som har to hovedmål, et etisk og et humanitært. Det etiske element sigter mod at vise venskab, kærlighed og sandhed i alle livets forhold. Det humanitære mål kommer til udtryk gennem donationer til kulturelle, uddannelsesmæssige og velgørende formål i Nordsjælland.

I Odd Fellow Palæet

Logen holder til i Odd Fellow Palæet på Milnersvej 8 i Hillerød. Bygningen er igennem de 100 år løbende blevet istandsat, renoveret, udbygget og vedligeholdt. Der er hver uge logemøder for henholdsvis brødre og søstre.

– Tilgangen er støt stigende og i god medlemsmæssig fremdrift, og der er altid plads til én til. Medlemmerne kommer fra hele Nordsjælland og primært fra det tidligere Frederiksborg Amts geografiske område, skriver logen i en pressemeddelelse.

Broderlogen har indtil flere udvalg, der indsamler midler og løbende uddeler donationer og har gjort det i stort set alle de år, broderlogen har eksisteret. Modtagerne er valgt med blik på Odd Fellow Ordenens fire budord, som tilsiger: At hjælpe de trængende, besøge de syge, opdrage de forældreløse og begrave de døde.

Mdt

Blandt andre teaterforeningen Mastodonterne får overrakt et beløb ved Odd Fellow-loges jubilæumsreception. Foto: Jens Wollesen
Odd Fellow broderloge no. 55 Pax Hillerød blev institueret den 18. februar 1923 og markerer deres 100-års jubilæum i Odd Fellow Palæet. Pressefoto

Kontakt redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på red.hilleroed@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Magnus Eg Møller, journalist, magnus.moeller@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk