Hundredevis løber igen i Gribskov

FIF - Gribskovløbet.  
  231011 Foto: Allan Nørregaard
FIF – Gribskovløbet. 231011 Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

Hillerød: Søndag den 18. oktober afholder FIF Hillerød Atletik det traditionsrige motionsløb "Gribskovløbet".

Den sidste søndag i skolernes efterårsferie ligger det fast, at Gribskovløbet finder sted. I år er det 43. gang, løberne sendes afsted, siden det første løb fandt sted den 21. oktober 1973.

Gribskovløbet har tre distancer på cirka 12,3 kilometer, cirka 7,5 kilometer og børneruten på omkring 2,5 kilometer.

Der bliver trængsel i Gribskov mellem landevejen Hillerød-Kagerup og Gribskovbanen med mange motionsløbere, tilskuere og et stort antal hjælpere, der dermed yder en stor støtte til arrangørklubben. Med eftertilmeldinger på selve dagen forventer arrangørerne et samlet deltagertal på mellem 700 og 800 i den smukke efterårsskov.

Som en fast tradition sender de fleste nordsjællandske atletik- og løbeklubber en række deltagere til Gribskovløbet – bl.a. Fredensborg Atletik Klub, Helsingør IF, Nordtrim, Fjordløberne, Langgarverne, SNIK (Søllerød-Nærum IK) og Novos Løbeklub og selvfølgelig FIF Hillerøds egen motionsgruppe.

På børneruten (op til 14 år) er FIF Hillerøds egne ungdommer fint repræsenteret blandt andet med sidste års nummer to, Elias Barré Pedersen, mens 11-årige Axel Vang Christensen begiver sig ud på 7,5 kilometer-ruten i konkurrence med de voksne motionsløbere.

Nærmere information om Gribskovløbet kan ses på www.gribskovlobet.dk

Tilmelding kan endnu nås via Gribskovløbets hjemmeside eller ved fremmøde ved startstedet en halv time inden løbet.

Første start er klokken 11.00 ved grusgraven tæt ved landevejen 6,3 kilometer mellem Hillerød og Kagerup. Her er også målområdet.