Hillerød Shopping håber debat flytter storcenterflertal

Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard Allan Noerregaard

Hillerød Shopping inviterer til stort debatmøde om Goldschmidts storcenterplaner – og håber det vil få politikere til at skrifte mening.

Da Hillerød Kommune i november indkaldte til borgermøde om Hillerød Storcenter på Rådhuset, mødte mange modstandere af projektet op med kritik og spørgsmål.

Men der var ikke nogen at stile kritikken til – og mange flere spørgsmål end svar at komme efter. Det fik mange til at gå skuffet fra mødet. Men nu er det lykkedes Hillerød Shopping at få stablet et møde på benene, hvor der både vil være plads til spørgsmål og debat. Mødet finder sted på torsdag den 22. januar klokken 19.15 i Frederiksborg Centeret.

På mødet, hvor chefredaktør Palle Høj fra Frederiksborg Amts Avis er ordstyrer, vil blive fremlagt synspunkter fra bygherren, fra politikere i Hillerød, fra Hillerød Shopping og andre, ligesom der er besøg af Hillerøds naboborgmestre Thomas Lykke Pedersen fra Fredensborg og Jørgen Johansen fra Allerød som vil fortælle hvorfor, de ligesom tre andre kommuner i Nordsjælland nedlægger veto mod lokalplanforslaget.

Et panel med en repræsentant fra hvert af byrådets partier, Ulrik Bebe fra MGH, Jens Chr. Petersen fra ICP og Mads Pheiffer fra Hillerød Shopping vil debattere på oplæggene og spørgsmålet fra salen.

– Vi håber, at vi med det her møde får belyst sagen fra begge sider, siger Mads Pheiffer, som ikke lægger skjul på, at han håber ét eller flere medlemmer af det 14 mand store flertal for planerne i byrådet vil ændre holdning efter mødet.

– Hver enkelt politiker sidder med den afgørende stemme. At der er så stor uenighed i byrådet afspejler, at der er meget stor usikkerhed om projektet. Af den årsag, og sammen med alle de indsigelser, der er kommet fra borgerne, synes jeg det er indlysende, at man bør tage denne her sag op til revurdering og begynde forfra med planerne, siger han.