Hillerød garderer kassen

Fodbold: Den afghanske landsholdsmålmand Ovays Azizi skal supplere i målet.

Ovays Azizi gør Kastrups mål bredt i en danmarksseriekamp mod Allerød FK for et par sæsoner siden. Foto: Mads Hussing

Hillerød har været udfordret på målmandsposten. Førstevalget Jonas Dakir har været ude med en skade i de to første træningskampe, hvor målet er vogtet af den blot 18-årige Hjalte Dalsgaard.

Den urutinerede keeper er valgt i fraværet af en skadet Thomas Gall, lige som Rasmus Lyng tidligere på sæsonen måtte lægge op på grund af skader.

Den usikre keeper-situation har fået manager Christian Lønstrup til at supplere truppen. Lørdag fylder Ovays Azizi 31 år, og det kan han fejre med en halvårs-kontrakt med 1. divisionsklubben.

– Med Ovays får vi noget rutine og kvalitet ind på holdet, som kan bidrage positivt til vores udvikling, siger Christian Lønstrup.

Ovays Azizi er en god bekendt af nordsjællandsk fodbold. Han er oprindelig fra AB, men han har som spiller også optrådt for Allerød og Skjold Birkerød. Siden blev det også til længere perioder i blandt andet Gladsaxe-Hero og Kastrup. De senere år har han været i udlandet. Han har været på Maldiverne og senest spillet i Sverige for FC Rosengård.

Ovays Azizi er født i Afghanistan. Han kom til Danmark som otte-årig med sin familie, og han har ifølge “transfermarkt” spillet 35 landskampe for sit oprindelige hjemland. Han er bosiddende i København med sin kone og arbejder ved siden af fodbolden som ergoterapeut.

– Jeg håber, at jeg med min erfaring kan være med til at skabe stabilitet og ro omkring keeperpositionen, siger Ovays Azizi i en pressemeddelelse.

Lørdag spiller Hillerød træningskamp mod Lyngby fra Superligaen.