Hillerød får irsk pub

Det landsdækkende pubkoncept The Old Irish Pub åbner i løbet af foråret en pub på Torvet i Hillerød.

– Hillerød passer rigtig godt strategisk for os. Vi har placering i alle de andre store købstæder. Vi mangler bare Hillerød, så har vi dækket Sjælland ind, siger Kristian Blak, som ejer The Old Irish Bar sammen med sin bror Peter Blak. Brødrene har i alt otte irske pubber i Helsingør, Roskilde, Køge, Slagelse, Odense og Århus, og regner med at kunne føje Hillerød til listen i løbet af maj.

Målgruppen er det voksne publikum på 25 til 50 år, fortæller Kristian Blak, som kan glæde sig til live musik hver weekend.

– Det er irske og engelske musikere, som bliver fløjet ind hver weekend. Der bliver god musik hele natten, og man kan danse på dansegulvet eller sidde og hygge sig og drikke drinks og øl. Vi får et stort udvalg i danske øl, special øl og alle de klassiske irske øl og en masse whisky, siger han.

Det er ikke tilfældigt, at det er den tidligere køkkenbutik, som i sin tid var en biograf, der nu skal være irish pub.

– Vi skal ligge på den bedste placering. Og Torvet er supercharmerende. Der er masser af turister og lokale og et flow af glade mennesker, siger Kristian Blak, som håber at hans pub kan være med til at skabe en masse liv i Hillerød.

– Vi skal også være aktive ude på torvet, og vi for eksempel gerne lave arrangementer med de andre på Torvet, sådan noget med at de andre laver mad, vi laver drikkevarer, og så skal vi have noget musik. Det vil vi gerne prøve i Hillerød, og se om der er nogle lokale, der vil være med på det. VI kan bidrage med liv, og vil gerne være et sted, hvor der er aktive mennesker. I Helsingør er vi nabo til Rib House, og så spiser folk der og går videre til os bagefter. I Hillerød bliver vi nabo til Vivaldi og de andre caféer, og det er derfor, vi skal ligge på Torvet, siger Kristian Blak.