Gallerierne er blevet solgt

Det er lykkedes at finde nye ejere til Gallerierne.

Ny ejer giver 200 millioner kroner for spøgelsescenter

Salget af Gallerierne blev stadfæstet i mandags. Foto: Allan Nørregaard

Foto: Allan Nørregaard

Ombygningen af Gallerierne har været forsinket af mange omgange, og det tidligere shoppingcenter, der ligger midt i byen, har længe stået øde hen.

I foråret gik projektet helt i stå, og de seneste måneder har det været under rekonstruktion, hvor de nuværende ejere enten skulle finde de fornødne penge eller sælge.

Og i mandags lykkedes det at sælge bygningen til selskabet KLK Momentum, der er ejet af Michael Sheikh, som også er direktør i selskabet.

Michael Sheikh er partner i Momentum+, som også opfører hotellet på Markedspladsen for PFA Ejendomme.

Rekonstruktionen af Gallerierne var for nylig til behandling i skifteretten. Der var stillet forslag om salg af Gallerierne til tredjemand. Forslaget blev stadfæstet i sidste uge, fortæller advokat Thomas Weitemeyer, der var rekonstruktør for Gallerierne A/S og nu kurator for selskabet.

– Det er lykkedes os at få forhandlet en aftale på plads med en køber, der kan overtage bygningerne og vil færdiggøre projektet. Kreditorerne har bakket op om salget, og nu skal selskabet afvikles via en konkursbehandling, og håbet er, at der bliver dividende (beløb der fordeles mellem kreditorerne ved en konkurs, red.) til kreditorerne, men der vil formentlig kun blive en mindre dividende til de simple kreditorer, fortæller han.

Der er indgået en betinget købsaftale, som vil blive endeligt gennemført i starten af april, og i rekonstruktionsforslaget fremgår det, at Gallerierne er blevet solgt for 200 millioner kroner.

Avisen forsøger i øjeblikket at få en kommentar fra de nye ejere.

Sagen kort

Den storstilede ombygning og renovering af Gallerierne med butikker, biograf og uddannelsesinstitution skulle oprindeligt have været afsluttet i efteråret 2021, men planerne er ad flere omgange blevet skubbet, og i mere end et halvt år har arbejdet nu stået stille.

Både inflation, corona og leveranceproblemer har lagt dæmpere på arbejdet, og flere gange har meldingen fra selskabet været, at der var problemer med finansieringen. I oktober sidste år stod medejer i HES Erhverv, Jan Nissen, frem i avisen og fortalte, at virksomheden manglede tre millioner kroner i betaling for det udførte arbejde.

Han fortalte videre, at der i alt var tale om manglende betalinger til leverandører over hele linjen for cirka 30 millioner kroner, og at en række af dem arbejdede på at begære Gallerierne konkurs.

I januar mødtes Gallerierne Hillerød A/S’ direktør, Tom Høeg, med de virksomheder, der mangler betaling fra selskabet i Retten i Hillerød, hvor de blev enige om en plan for rekonstruktion. Og det er altså den plan, der nu er blevet fuldendt.

I forbindelse med at kreditorer og ejere nåede til enighed om en plan for rekonstruktion, fortalte rekonstruktør Thomas Weitemeyer til avisen, at de ’simple fordringshavere’, der blandt andet dækker over de håndværkerfirmaer, der har udført arbejde på centret, har 30-40 millioner til gode, mens det samlede udestående til kreditorerne er “markant højere”.

Gallerierne åbnede for første gang i 2006, efter investeringsforeningen Ei Invest Nordisk Retail (senere Foreningen European Retail) havde købt det for 365 millioner kroner året forinden. Det blev sat til salg i 2013, og nogle år efter, i 2016, trådte foreningen European Retail i frivillig likvidation. I 2017 blev det købt af en investorkreds med blandt andre nuværende ejerleder Tom Høeg i 2017.

Tip redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig.

Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på hillerod@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Marcus Wehage, journalist, marcus.wehage@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk