Frivillige redder julen i Hillerød

I mange år har Hillerød haft en mølle som en del af juleudsmykningen på Torvet. I år var den droppet, men en frivillig indsats sikrer, at den kommer op alligevel.
I mange år har Hillerød haft en mølle som en del af juleudsmykningen på Torvet. I år var den droppet, men en frivillig indsats sikrer, at den kommer op alligevel.

Hillerød: Julestemningen i Hillerød er sikret. Byens julevartegn, en mølle, kommer alligevel op til jul, selv om hverken kommune eller et samlet handelsliv ville betale.

Frivillige mødes onsdag på Torvet, og samler møllen, som har været i sommerhus i Hillerød Kommunes materielgård. En facebookgruppe med navnet "Hillerød skal være en hyggelig by" har samlet 212 medlemmer og vidner om lokal interesse for juleudsmykningen. Gruppen har inviteret til opsætningen af møllen i dag, men det er dog kun syv, der har meldt deres ankomst.

Det er tre lokale juleentusiaster, der står i spidsen for en frivillige indsats. En af dem er Thomas Rosendal, markedsføringskonsulent i shoppingcenteret Gallerierne. Han har i forvejen taget initiativ til at få et juletræ til byen.

– Jeg skulle bruge en elektriker til juletræet, og det blev Piet fra Selskov: Og han sagde: Hvorfor tager vi ikke møllen også, forklarer Thomas Rosendal. De to fik fat i dekoratør Kim Jensen, som de sidste par år har installeret norske nisser i møllen. Og han var også med på idéen.

– Pludselig kan det godt lade sig gøre, ved at få fat i nogle folk, der gerne vil gøre det frivilligt. Jeg synes det er en joke nogle gange, at man ikke kan få noget op at stå i Hillerød. Det kan ikke være rigtigt, at det er så svært at få julepynt op i Hillerød, siger Thomas Rosendal, som nu kun mangler at få en aftale med elselskabet Verdo, så der også kan blive sat strøm til mølle og juletræ.

– Jeg tror det lykkes. Så jeg er glad – jeg glæder mig til på fredag, hvor lysene tændes, siger han.

Juletræerne vokser dog stadig ikke ind i himlen. Der kommer ikke lysende guirlander op i gågaderne. Men måske til næste år.

– Det må blive næste projekt. Men jeg tror, vi begynder at have en drejebog nu, siger Thomas Rosendal.