Fodboldferie med finter og glade råb

Foto: Niels Idskov

Frokost i fodboldskolen er en fest i sig selv. Både piger og drenge tager godt for sig af dagens ret, som er kylling i karry med ris til. Det kommer til at gå hurtigt med at få spist i teltet bag ved FIF´s klubhus, for dels er sulten stor efter en formiddag fuld af boldspil og træning – dels skal man jo helst hurtigt i gang igen.

– Ja, det er ingen sag at holde fodboldskole her, siger Mathias Andersen. Han er selv FIF-spiller, og han er også leder for denne uges fodboldskole på klubbens baner bag Milnersvej. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Det er FIF, der i samarbejde med DGI Nordsjælland står for fodboldskolen, der finder sted på tre steder eller baner rundt om klubhuset. 65 unge og børn mellem otte og 14 år, heraf 14 piger, er i fuld sving denne formiddag.

De ældste drenge er på kunstgræsbanen foran klubhuset og tæt på de nye p-pladser til Frederiksborghallen, mens de mindre drenge boltrer sig på den lille bane, der omkranses af de oppustelige bander. Der bliver gået til den med godt humør, og udskiftningsspillerne hænger interesseret ind over banden for at følge kampens udvikling.

Længst oppe på de såkaldte højbaner er pigerne igang med at skyde på mål – uden målmand, men med tæller på. Hvem kan skyde hårdest? Det bliver i hvert fald målt af en lille digital sag, der er sat fast til nettet. En af pigerne skyder til bolden, og måleren viser 80 km i timen. Ikke så dårligt. Journalistens ene prøvespark lander på sølle 60 km i timen.

Et par af pigerne er på fodboldskole for første gang, andre har været med flere gange. Faktisk spiller de – med en enkelt undtagelse – alle på samme hold, idet tre årgange er repræsenteret på FIF-holdet.

10-årige Lucca Maria stikker lidt ud. Ikke kun fordi hun er fodboldskole-debutant, men også fordi hun holder med Wales. Dog af gode grunde.

– Min mormor er fra Wales, som dem holder vi med hjemme hos os. Og Gareth Bale er selvfølgelig mii idol, siger Lucca Maria og krydser fingre for sejr til Wales mod Portugal i onsdagens EM-semifinale.