Feriestemning i Hillerød

Håndbold: Nordsjælland fik skovlen under Lemvig-Thyborøn for første gang i denne sæson og tog pæn afsked med hjemmepublikummet.

Nordsjælland slutter med en sejr
Foto: René Larsen

Det kunne have været det helt store nervepirrende brag om at undgå at skulle ud i playoff-kampe for at blive i ligaen, der trak fulde huse i Royal Stage i Hillerød. Men tabellen faldt på plads i weekenden, og så blev aftenens opgør mellem Nordsjælland og Lemvig-Thyborøn en betydningsløs affære.

Det satte sit præg på aftenens udfoldelser, hvor de små 1000 tilskuere blev vidne til en gang afslappet sommerferie-håndbold, hvor Nordsjælland sejrede 30-28.

Lemvig-Thyborøn skulle forberede sig til de forestående playoff-kampe mod Team Sydhavsøerne, mens Nordsjælland skulle tage pæn afsked med det trofaste hjemmepublikum for denne gang.

Nordsjælland stillede til aftenens opgør op uden det sædvanlige førstevalg mellem stængerne Jimmi Andersen og den hårdtskydende højreback Kristian Olsen. De to havde næppe sat sig til rette på tilskuerpladserne i afslappet outfit, om der havde været noget på højkant.

I stedet var der spilletid over en bred kamp til alle i truppen, og det var i bund og grund også ganske fornøjeligt.

I målet startede 100-kamp-jubilar Frederik Andersson i det der også var hans afskedskamp. Han indstiller karrieren med udgangen af denne sæson, og i anden halvleg fik hans afløser, Magnus K. Petersen, lejlighed til at vise sine kvaliteter.

Det var et opgør, hvor de to hold havde større lyst til at angribe end forsvare. Der var langt mellem bissestregerne, men de to hold var heller ikke voldsomt effektive i eksekvering af de mange angreb.

Det blev således en meget jævnbyrdig affære, hvor Nordsjælland var det hold, der havde føringen mest. Matias Campbell, der var en fremtrædende kraft, gjorde det til 5-2 i begyndelsen af opgøret, men det blev ikke til den udradering, som de mest optimistiske tilskuere havde håbet.

Nordsjælland havde ikke vundet i de to klubbers to første møder i denne sæson, og vestjyderne fik udlignet til 5-5, og derfra var det længe helt lige.

Fra stillingen 17-17 scorede Nordsjælland fire mål i træk, og selv om Lemvig-Thyborøn var lige ved, så fik vestjyderne ikke lukket hullet, og da Matias Campbell med tre minutter igen sendte bolden ned i tomt mål til stillingen 29-26, så var afgørelsen i realiteten fundet.