Feriefægtning som på Shakespeares tid

Foto: Tore G. C. Rich

I denne uge af sommerferien kan børn lære at fægte som på Shakespeares tid i parken ved Frederiksborg Slot, skriver Frederiksborg Amts Avis. Det er teknisk, svært og sjovt, lyder det.

Gemt bag træerne få hundrede meter fra de mange turister på Rendelæggerbakken på vej til og fra Frederiksborg Slot, genopfører en lille flok drenge og en instruktør kampteknikker med sværd som på Shakespeares tid. I hænderne har de smalle sportssabler.

Som en del af Hillerød Kommunes sommerferieaktiviteter lærer børnene at lave udfald med hug ned til højre, fuldt op af et hug ned til venstre, mens benene følger med og sværdet svirper en cirkel bagud. Efter tre-fire gentagelser følger drengenes slag instruktørens, og han roser dem.

– Ok, det ser godt ud, siger Thorbjøn Sølver Lange.

– Forestil jer, at I sprætter ham op nedefra. Har han rustning på, så kan man nedefra nå lysken. Har han ikke rustning på, sprætter man op henover bugen og brystet, tilføjer han kort efter.

Der er fredeligt her i parken, hvor fuglene kvidrer, og der er udsigt ned ad bakken til Badstuedam. Tættere mod søen sidder en mor og et barn på et skovturstæppe, og de kigger interesserede op.

Instruktionerne fra Thorbjørn Sølver Lange kommer hurtigt og præcist, men det lyder mere teknisk end drabeligt, når han forklarer.

Fem børn har i denne uge meldt sig til sommerferieaktiviteten »Lær at fægte som på Shakespeares tid«, der har fået navnet i anledningen af 400-året for forfatterens død. Men der er plads til 14 på holdet, så flere kan stadig melde sig til.

Man skal minimum være 11 år. Man kan enten melde sig til alle dagene resten af ugen eller blot enkelte dage. Det koster 100 kroner pr. dag. Interesserede skal kontakte Thorbjørn Sølver Lange på e-mail tsl@kulturingenioren.dk