Det sker i Frivilligcenter Hillerød: Unge skal ud af ensomheden

Det sker i Frivilligcenter Hillerød: Unge skal ud af ensomheden

TUFF-projektet skal bringe hjælpe unge i sårbare positioner ud af ensomhed og ind i meningsfulde fællesskaber og foreningsliv. Foto: Tim Mossholder, Unsplash

Ugens program i Frivilligcenter Hillerød. Frivilligcentret vil de kommende år styrke samarbejdet i og på tværs af civilsamfundet og Hillerød Kommune om at hjælpe unge i sårbare positioner ud af ensomhed og ind i meningsfulde fællesskaber og foreningsliv. Det sker gennem TUFF-projektet, som står for ”Trivsel, Unge, Fællesskaber og Foreningsliv – Sammen om unges trivsel i Hillerød”, der har fået bevilliget midler til indsatser over de næste fire år. Målgruppen er unge fra 16 – 35 år, som pga. diagnoser eller sociale forhold befinder sig i en sårbar position. I den forbindelse er psykiatri- og sociale foreninger inviteret til netværksmøde, hvor deltagerne tager en fælles snak om mulighederne for at styrke samarbejdet om unges trivsel i Hillerød.

Ugens generalforsamlinger holdes i Dansk Folkeparti og cyklistforbundet.

Mandag 27. marts

09.30-13.00 Malerværkstedet

Vi maler på egne projekter og deler viden og erfaringer om teknikker, materialer og motiver. Alle er velkommen uanset niveau. Medbring selv materialer. Er du begynder, hjælper vi dig gerne i gang.

10.00-11.30 Foreningen for Mindful Living: Yoga for alle

Her er fokus på vejrtrækningsøvelser, balancetræning og lettere yoga.

12.00-14.00 Styrk din Krop: Træning for ældre 65+

Alsidig og hensyntagende træning for knap så mobile ældre 65+. Træningen foregår både stående og på stole. Efter træningen hygger vi os omkring kaffebordet. Der er i øjeblikket nogle ledige pladser.

17.30-18.45 NA (Narcotics Anonymous): Selvhjælpsgruppe

For misbrugere, der er eller vil være stof- og alkoholfri.

19.00-21.00 Angstforeningen: Selvhjælpsgruppe, hvor ligesindede mødes Del dine tanker og erfaringer omkring angst og håndtering af de udfordringer, angsten kan medføre. Denne gruppe er ikke åben, men der etableres løbende nye grupper.

Tirsdag 28. marts

09.45-10.45 Hillerød Motionsvenner: Motion

Hold bevægelsesapparatet og humøret i gang med motion og afspænding på et mindre hold for seniorer. Efter motionen drikker vi en kop kaffe/te. Der er plads til, at flere kan deltage.

10.00-13.00 Tegn, tal og mal – kreativt samvær med mulighed for at øve danskkundskaber

Vi mødes alle tirsdage, og hygger os, så kom som du er. Om du vil tegne, male eller lære lidt dansk, vælger du selv. Medbring gerne egne materialer ellers hjælper vi dig i gang.

13.30-15.30 Kreativ workshop: Papirmosaikker

Vær med til at klippe, lime og pusle dine kunstværker frem. Baseret på de teknikker, vi lærte på første workshop i februar, vil vi denne gang arbejde med en bunden opgave. Man kan godt være med, selvom man er helt nybegynder.

14.00-15.30 Lungeforeningen: KOL-motionshold

Rolig motion med efterfølgende samvær. Gruppen ledes af Hanne Buch.

15.00-17.00 Hillerød Bibliotek: Fællesskab om højtlæsning og litteratur

Læsegruppe, der mødes til højtlæsning og samtaler om stort og småt med udgangspunkt i den oplæste litteratur. Gruppen er åben for alle. Maks. 10 deltagere.

16.00-18.30 Kreative Tirsdage

Hyggelige, kreative eftermiddage under temaet ”upcycling” og med fordybelse og fællesskab i fokus. Grafiker Trine Obitz vil som kreativ motivator introducere forskellige teknikker, men du er også velkommen til at bidrage med ideer til teknikker og materialer. Kreative Tirsdage er for unge voksne (18-35 år), der påskønner en tryg ramme pga. fx psykisk sårbarhed.

17.00-19.00 Anonym Konfliktrådgivning

Konfliktrådgivning i form af afklarende samtaler for dig/jer, der har brug for vejledning i en konkret konflikt, som du/I måske har svært ved at se jer ud af. Samtalen varer ca. 45 min., og der er altid to rådgivere til stede. Rådgiverne tilbyder ikke terapi eller juridisk rådgivning.

17.30-18.30 Advokathjælpen i Hillerød: Retshjælp

Hillerøds advokater giver gratis og anonym retshjælp til alle.

Hillerød Skakklub: Træning og spil

18.00-19.15 Træning for børn og unge i alderen 6-16 år.

19.30-22.00 Turneringer for seniorer

Onsdag 29. marts

10.00-13.30 Kreativt værksted

Vi mødes og er kreative med garn, nål og tråd. Alle er velkomne – uanset om du hækler, syr, strikker eller broderer. Her er plads til hyggesnak og udveksling af erfaringer, tips og tricks. Medbring selv materialer. Er du begynder, hjælper vi dig gerne i gang.

11.00-12.30 Tai Chi chuan: Bevægelse for alle

Prøv en ny måde at holde kroppen i form, styrke kropskontrol og forbedre balancen. I tai chi arbejder du med dine muskler uden store kraftanstrengelser, da bevægelserne er rolige og bløde. Alle er velkommen. Kom i komfortabelt tøj og fodtøj.

16.30-19.00 Dansk Flygtningehjælp: Familiecafé og Hverdagsrådgivning

Hyggeligt socialt samvær for børn og voksne med kaffe, te og snacks samt mulighed for hjælp til hverdagens udfordringer som ny i Danmark.

19.00-21.00 Bipolargruppen: Selvhjælpsgruppe under Depressionsforeningen

Gruppen udveksler erfaringer og bliver klogere på sig selv.

19.00-21.00 Cyklistforbundet i Hillerød: Generalforsamling

19.30-20.45 Pårørende til alkoholikere (Al-Anon): Selvhjælpsgruppe

Anonym selvhjælpsgruppe mødes om at være pårørende eller ven til alkoholikere. Alle interesserede er velkomne.

Torsdag 30. marts

09.30-11.00 Styrk din Krop: Træning for ældre 65+

Alsidig og hensyntagende træning for knap så mobile ældre 65+. Træningen foregår primært på stole, men også med gående og stående øvelser. Efter træningen hygger vi os omkring kaffebordet. Der er i øjeblikket nogle ledige pladser

09.50-12.00 Cykelgruppen Fri-hjul I

Cykelgruppen Fri-hjul I er for dig, der har en cykel og vil kunne cykle 20 km på et par timer. Nye deltagere er velkomne. Vil du med, skal du møde op ved frivilligcentret med din cykel/

elcykel kl. 9.40, hvor du bliver taget godt imod af turlederne.

10.20-14.00 FOF: Spansk sprogkursus

11.00-13.30 Åndehullet: Rolig motion med efterfølgende samvær

Motion fortrinsvis på stole, øvelser med elastikker, stående, gående øvelser for folk med en lungelidelse.

13.00-15.00 Kom med!: Gågruppe

Turen er for dig, der ønsker en hyggelig gåtur sammen med andre – uanset om du bruger stok, rollator eller bare ikke er så vant til at gå ture. Vi mødes i frivilligcentret og går herfra i al slags vejr. Efter turen drikker vi en kop kaffe/te sammen.

13.30-16.00 Easy Reader gruppe: Læsning og diskussion på engelsk

En uformel gruppe af mennesker, der har lyst til at læse en engelsk bog og diskutere den på engelsk i hyggelige rammer. Gruppen er pt. lukket for nye deltagere,

15.00-16.00 Ældre Sagen: Ældregymnastik

Motion for ældre, fortrinsvis på stole.

16.00-17.30 Foreningen for Mindful Living: Holistisk fitness

Bevægelser giver liv. Holistisk fitness er en tilgang til fitness, hvor der kombineres fysiske øvelser, udstrækning og ernæring med meditation og healing.

17.00-19.00 Psykiatri- og sociale foreninger: Møde om inklusion af sårbare unge

Møde om, hvordan foreninger kan involvere flere unge i sårbare positioner i deres tilbud og aktiviteter. Anledningen er et styrket fokus i Frivilligcenter Hillerød på at samarbejde i og på tværs af civilsamfundet og Hillerød Kommune om at hjælpe flere unge i sårbare positioner ind i fællesskaber og foreningsliv. Mødet er målrettet foreninger med interesse for dette.

18.30-21.30 Sathya Sai Baba: Medlemsmøde

19.00-21.00 Dansk Folkeparti Hillerød: Generalforsamling

19.00-21.00 Vennepunktet: Et mødested for voksne mellem 24 og 40 år

Gruppen har til formål at hjælpe ensomme voksne ud af isolation og ensomhed og arrangere aktiviteter, der opbygger fællesskaber og skaber muligheder for nye venskaber. Alle i målgruppen er velkomne. Man møder bare op.

19.00-21.00 Angstforeningen: Selvhjælpsgruppe, hvor ligesindede mødes

Del dine tanker og erfaringer omkring angst og håndtering af de udfordringer, angsten kan medføre. Denne gruppe er ikke åben, men der etableres løbende nye grupper.

Fredag 31. marts

09.50-12.00 Cykelgruppen Fri-hjul II

Cykelgruppen Fri-hjul I er for dig, der har en cykel og vil kunne cykle 20 km på et par timer. Nye deltagere er velkomne. Vil du med, skal du møde op ved frivilligcentret med din cykel/elcykel kl. 9.40, hvor du bliver taget godt imod af turlederne.

10.00-12.00 Alzheimerforeningen: Gotvedgymnastik

Gotvedgymnastik for pårørende og efterlevende til mennesker med demens og efterfølgende hyggeligt samvær og erfaringsudveksling med kaffe/te. Gymnastikken varer ca. 1 t 15 min, hygge ca. 45 min. Demensramte ægtefæller/forældre kan samtidig deltage i aktiviteter med andre i samme situation i et tilstødende lokale.

Lørdag 1. april

10.30-15.00 Autismeklubben: Medlemsmøde

I klubben har man mulighed for at dele sine særinteresser med andre og blive inspireret af andres viden om deres særinteresser eller deltage i andre aktiviteter som for eksempel brætspil. Man er selv med til at bestemme, hvad der skal foregå.

Frivilligcenter Hillerød

Fredensvej 12c

3400 Hillerød,

tlf. 2750 8037

Åbent mandag-torsdag kl. 10.00-16.00

info@frivilligcenter-hillerod.dk

www.frivilligcenter-hillerod.dk

www.facebook.com/Frivilligcenter.hillerod

Kontakt redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på hillerod@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk