Det sker i Frivilligcenter Hillerød: Åbent dagene før påske

Det sker i Frivilligcenter Hillerød: Åbent dagene før påske

Frivilligcenter Hillerød ønsker alle en god påskeferie. Arkivfoto

Frivilligcentret holder kun påskeferie i helligdagene fra 6. april til og med 11. april. De tre dage før påske er centret åbent som næsten normalt, men flere foreninger kan have ændret deres aktiviteter, så nedenstående oversigt skal tages med forbehold. Eventuelle forespørgsler skal rettes til de pågældende foreninger.

Mandag 3. april

09.30-13.00 Malerværkstedet

Vi maler på egne projekter og deler viden og erfaringer om teknikker, materialer og motiver. Alle er velkommen uanset niveau. Medbring selv materialer. Er du begynder, hjælper vi dig gerne i gang.

12.00-14.00 Styrk din Krop: Træning for ældre 65+

Alsidig og hensyntagende træning for knap så mobile ældre 65+. Træningen foregår både stående og på stole. Efter træningen hygger vi os omkring kaffebordet. Der er i øjeblikket nogle ledige pladser.

17.00-19.00 NA (Narcotics Anonymous): Selvhjælpsgruppe

For misbrugere, der er eller vil være stof- og alkoholfri.

Tirsdag 4. april

09.45-10.45 Hillerød Motionsvenner: Motion

Hold bevægelsesapparatet og humøret i gang med motion og afspænding på et mindre hold for seniorer. Efter motionen drikker vi en kop kaffe/te. Der er plads til, at flere kan deltage.

10.00-13.00 Tegn, tal og mal

Kreativt samvær med mulighed for at øve danskkundskaber

Vi mødes alle tirsdage, og hygger os, så kom som du er. Om du vil tegne, male eller lære lidt dansk, vælger du selv. Medbring gerne egne materialer ellers hjælper vi dig i gang.

14.00-15.30 Lungeforeningen: KOL-motionshold

Rolig motion med efterfølgende samvær.

14.30-17.30 Fibromyalgi- & smerteforeningen: Netværksmøde

Lokalgruppen holder møde en gang om måneden

16.00-18.30 Kreative Tirsdage

Hyggelige, kreative eftermiddage under temaet ”upcycling” og med fordybelse og fællesskab i fokus. Grafiker Trine Obitz vil som kreativ motivator introducere forskellige teknikker, men du er også velkommen til at bidrage med ideer til teknikker og materialer. Kreative Tirsdage er for unge voksne (18-35 år), der påskønner en tryg ramme pga. fx psykisk sårbarhed.

15.00-17.00 Hillerød Bibliotek: Fællesskab om højtlæsning og litteratur

Læsegruppe, der mødes til højtlæsning og samtaler om stort og småt med udgangspunkt i den oplæste litteratur. Gruppen er åben for alle. Maks. 10 deltagere.

17.30-18.30 Advokathjælpen i Hillerød: Retshjælp

Hillerøds advokater giver gratis og anonym retshjælp til alle.

18.00-22.00 Hillerød Skakklub: Træning og spil

18.00-19.15 Træning for piger og drenge i alderen 6-16 år

19.30-22.00 Turneringer for seniorer.

Onsdag 5. april

10.00-12.30 It-cafe: Rådgivning og hjælp

Ældre Sagen Hillerød og Frivilligcenter Hillerød samarbejder om en it-café. It-frivillige vil onsdage i lige uger hjælpe med små og store problemer på it-området. Det gælder pc’er, tablets og mobiltelefoner samt tilsvarende Apple-versioner, MitID og digitale postsystemer. Ingen spørgsmål er forkerte, og store problemer for brugerne er måske bare små for hjælperne. Alle er velkomne.

10.00-13.30 Kreativt værksted

Vi mødes og er kreative med garn, nål og tråd. Alle er velkommen – uanset om du hækler, syr,

strikker eller broderer. Her er plads til hyggesnak og udveksling af erfaringer, tips og tricks. Medbring selv materialer. Er du begynder, hjælper vi dig gerne i gang.

11.00-12.30 Tai Chi chuan: Bevægelse for alle

Prøv en ny måde at holde kroppen i form, styrke kropskontrol og forbedre balancen. I tai chi arbejder du med dine muskler uden store kraftanstrengelser, da bevægelserne er rolige og bløde. Alle er velkommen. Kom i komfortabelt tøj og fodtøj.

16.00 -18.00 Landsforeningen Autisme Kreds Nordsjælland: Bordrollespil Hold 1

Aktiviteter for børn og unge mellem 12 og 14 år. Bordrollespil med terninger, hvor deltagerne kommer rundt i forskellige tidsaldre og verdensdele. Lukket gruppe for børn med autisme spektrum forstyrrelser.

16.00-18.00 Trivselsgruppe for børn med søskende med udfordringer

En trivselsgruppe er et fællesskab for børn med de samme udfordringer. Her sættes der ord på deres situation, de hjælper hinanden med at afklare dilemmaer, ser nye handlemuligheder og oplever, at de ikke er alene. Gruppen ledes af to voksne frivillige.

18.30 -21.30 Landsforeningen Autisme Kreds Nordsjælland: Bordrollespil Hold 2

Aktiviteter for børn og unge mellem 12 og 14 år. Bordrollespil med terninger, hvor deltagerne kommer rundt i forskellige tidsaldre og verdensdele. Lukket gruppe for børn med autisme spektrum forstyrrelser.

19.30-20.45 Pårørende til alkoholikere (Al-Anon): Selvhjælpsgruppe

Anonym selvhjælpsgruppe mødes om at være pårørende eller ven til alkoholikere. Alle interesserede er velkomne.

Torsdag 6. april

09.30-11.00 Styrk din Krop: Træning for ældre 65+

Alsidig og hensyntagende træning for knap så mobile ældre 65+. Træningen foregår primært på stole, men også med gående og stående øvelser. Efter træningen hygger vi os omkring kaffebordet. Der er i øjeblikket nogle ledige pladser.

11.00-13.30 Åndehullet: Rolig motion med efterfølgende samvær

Motion fortrinsvis på stole, øvelser med elastikker, stående, gående øvelser for folk med en lungelidelse.

13.00-15.00 Kom med!: Gågruppe

Turen er for dig, der ønsker en hyggelig gåtur sammen med andre – uanset om du bruger stok, rollator eller bare ikke er så vant til at gå ture. Vi mødes i frivilligcentret og går herfra i al slags vejr. Efter turen drikker vi en kop kaffe/te sammen.

15.00-16.00 Ældre Sagen: Ældregymnastik

Motion for ældre, fortrinsvis på stole.

16.00-17.30 Foreningen for Mindful Living: Holistisk fitness

Bevægelser giver liv. Holistisk fitness er en tilgang til fitness, hvor der kombineres fysiske øvelser, udstrækning og ernæring med meditation og healing.

19.00-21.00 Vennepunktet: Et mødested for voksne mellem 24 og 40 år

Gruppen har til formål at hjælpe ensomme voksne ud af isolation og ensomhed og arrangere aktiviteter, der opbygger fællesskaber og skaber muligheder for nye venskaber. Alle i målgruppen er velkomne. Man møder bare op.

19.00-21.00 Hillerød Skakklub

Skakcafe med forskellige temaer.

19.00-22.00 ADHD-foreningen Nordsjælland: Café for voksne med ADHD

Cafeen er et frirum, hvor du kan tale med ligestillede og få støtte til de udfordringer, du oplever i hverdagen. Der vil først være et oplæg og en styret snak om dagens emne, senere er der åben café med kaffe, te og småkager. Åben for medlemmer og interesserede. Man møder bare op.

Fredag 7. april

10.00-12.00 Fibromyalgi- & smerteforeningen: Netværksmøde

Lokalgruppen holder møde to gange om måneden.

10.00-12.00 Alzheimerforeningen: Gotvedgymnastik

Gotvedgymnastik for pårørende og efterlevende til mennesker med demens og efterfølgende hyggeligt samvær og erfaringsudveksling med kaffe/te. Gymnastikken varer ca. 1 t 15 min, hygge ca. 45 min. Demensramte ægtefæller/forældre kan samtidig deltage i aktiviteter med andre i samme situation i et tilstødende lokale.

Frivilligcenter Hillerød

Fredensvej 12c

3400 Hillerød,

tlf. 2750 8037

Åbent mandag-torsdag kl. 10.00-16.00

info@frivilligcenter-hillerod.dk

www.frivilligcenter-hillerod.dk

www.facebook.com/Frivilligcenter.hillerod

Kontakt redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på hillerod@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk