DEBAT: Trafikreguleringen i Hillerød

DEBAT: Trafikreguleringen i Hillerød

“Mange steder i Danmark har man opdaget, at man kan koordinere lysene til grønne bølger - bare ikke i Hillerød,” skriver Jørgen Brix-Hansen. Arkivfoto: Lars Schmidt

Af Jørgen Brix-Hansen, Mathilde Parken 5, 3. tv, 3400 Hillerød

Hvordan kan man overhovedet diskutere diverse omfartsveje omkring Hillerød, før man har gjort sig nogen tanker om, hvad det primære problem er.

Når man skal holde 6-7-8 gange for rødt lys på en mindre tur fra Teglgårdssøen til Industrikvarteret på måske 1.500 meter, så er der noget rivende galt. Mange steder i Danmark, herunder København, har man opdaget, at man kan koordinere lysene til grønne bølger – bare ikke i Hillerød.

Der er ganske enkelt ingen logik i måden, lysene er reguleret – og dermed adfærdsregulerer man bilisternes kørselsvaner i en meget uheldig retning, hvorved Østergade tager det største skrald. Østergade, som jo er kernen i de mange og lange diskussioner om trafikregulering næsten hver uge.

Stakkels bus- og taxachauffører, som skal igennem byen mange gange hver dag. For slet ikke at tale om trafikstøj, miljø og forurening.

Må vi så få pudset nogen forstandige mennesker på denne opgave hurtigst muligt med relativt små omkostninger til følge.

Kontakt redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på red.hilleroed@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Magnus Eg Møller, journalist, magnus.moeller@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk