Debat: Næppe nogen, der tager politisk ansvar for Frederiksværksgade

Debat: Næppe nogen, der tager politisk ansvar for Frederiksværksgade

Sagen drejer sig om en terrænregulering på Frederiksværksgade 197. Foto: Allan Nørregaard

Foto: Allan Nørregaard

Tue Tortzen (EL), medlem af Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget

Det er udmærket at Dan Riise og Jamil Chehaibar nu vil have en undersøgelse af sagsgangen vedrørende den ulovlige terrænregulering på Frederiksværksgade/Tjærebyvej.

Bedre havde det dog været hvis de havde støttet Enhedslisten (dengang Fælleslisten) i vores krav om at få en forklaring på hvor de 16-20.000 kubikmeter jord kommer fra, da sagen var oppe i 2016 og de mange gange, hvor den senere har været til behandling i udvalg og byråd.

Alle har fra 2016 kunnet se, at jorden er kørt på, men hverken Socialdemokratiet eller Venstre har støttet kravet om at få en forklaring.

Jeg har sagt det før: embedsværket dækker ikke over sådan en sag, uden at de har fået en politisk ordre om det. Og den kom i alt fald ikke fra mig som formand for Teknik og miljøudvalget.

Der skete mange mærkelige ting op til valget i 2017, hvor Venstre og Socialdemokratiet havde lavet en hemmelig aftale om at dele magten efter valget. Måske er det forklaringen på, at der ikke blev gjort noget ved den ulovlige tilkørsel af mange tusinde kubikmeter ikke-kontrolleret jord, som muligvis kan forurene grundvandet til Æbelholt Vandværk, som ligger lige ved siden af? (Ejerne af Frederiksværksgade 197 har tidligere i Frederiksborg Amts Avis afvist, at der skulle være kørt udokumenteret jord til grunden, red.)

Nu bliver embedsmændenes forvaltning undersøgt, og der er tydeligvis fejl. Også handlinger som embedsmænd skal nægte at udføre, når de ved de er ulovlige.

Men det politiske ansvar er der næppe nogen, der vil tage.

Socialdemokratiets gruppeformand Thomas Brücker har fået tilbudt at komme med en kommentar til debatindlægget. Han skriver i en mail, at han er orienteret om, at borgmesteren har bedt forvaltningen om en redegørelse i sagen, og at han derfor ingen kommentarer har til sagen, før byrådet kender indholdet af denne redegørelse.

Gruppeformand Klaus Markussen fra Venstre har også fået tilbud om at kommentere. Han skriver, at Venstre ikke ønsker at kommentere Tue Tortzens påstande om Venstre.

Tip redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på red.hilleroed@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Magnus Eg Møller, journalist, magnus.moeller@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk