DEBAT: Lad os nu få et friplejehjem i Hillerød

DEBAT: Lad os nu få et friplejehjem i Hillerød

Et friplejehjem er en klar gevinst for kommunen, skriver Annette Rieva og Stine Østlund fra byrådet. Foto: Thomas Olsen

Foto: Thomas Olsen

Af Annette Rieva (V) og Stine Østlund (K), byrådsmedlemmer og medlemmer af Omsorg og Livskraftsudvalget

Ventelisterne til kommunale plejeboliger i Hillerød bliver længere og længere – og det kan vi ikke være bekendt, når etableringen af friplejehjem ligger lige for.

Venstre og Konservative bliver ved med i fællesskab at presse på for, at vi snart kan bane vejen for Hillerøds første friplejehjem. Vi vil sikre frit valg – også når vores ældre skal flytte i plejebolig.

Et friplejehjem er en klar gevinst for kommunen! Dette skyldes, at der hverken skal investere penge i bygninger eller deponeres penge som ved et alment byggeri. Dermed påvirkes hverken kommunens likviditet eller anlægsloft. Samtidig får vores ældre medborgere et nyt og moderne plejehjem, og vi kan som kommune leve op til vores forpligtelse om at sikre plejeboliger til alle vores borgere.

Vi lever i en tid, hvor vi som kommune skal prioritere nøje hvilke anlæg der skal etableres, samtidig med kommunen vokser og der kommer flere ældre. Derfor skal vi være imødekommende når private aktører melder sig på banen for at hjælpe med at løfte vores fælles samfundsansvar.

Venstre og Konservative arbejder fortsat sammen for at et friplejehjem kan blive en realitet i Hillerød – så hurtigt som muligt! Fremfor at forsinke processen og gøre dagsordenen om friplejehjem til en politisk kamplads, bør vi stå klar med åbne arme når private investorer henvender sig til os med ønske om at etablere et friplejehjem.

Vores holdning er klar: Ja tak til friplejehjem – NU.

Kontakt redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på red.hilleroed@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk