DEBAT: Hillerød skal understøtte kulturelt iværksætteri

DEBAT: Hillerød skal understøtte kulturelt iværksætteri
Foto: Thomas Olsen

Af Annette Rieva (V), byrådsmedlem

Kulturelt iværksætteri og kreativ nytænkning inden for privat og offentlig forretningsforståelse er vejen frem, hvis Hillerød skal markere sig som en af Danmarks førende iværksætterbyer.

For kultur og forretningsforståelse er ikke hinandens modsætninger. Det er den modne og inspirerende nytænkning, som specielt danske iværksættere benytter sig af, og som vi i Hillerød Kommune skal blive langt bedre til at forstå og understøtte.

Vi har manglet fokus på kulturområdet – specielt den fokus, der handler om, hvad kulturen og de kulturelle iværksættere gør for den enkelte borger i Hillerød. Realiteten er den, at de fleste kulturelle iværksættere og aktører har svært ved at få deres kreative livsgrundlag, kulturforretningen, til at hænge sammen. De er ofte enkeltmandsvirksomheder med under fem ansatte, som varierer efter travlhed og årstid. Og det er hardcore business at være mindre nytænkende iværksætter.

Men for mig at se, så handler det om en fremtidige investering, hvis vi ønsker en spirende kulturel by, hvor vi tiltrækker alle former for iværksætteri. Vi skal og må bakke op om de aktører, der har valgt at drive deres forretning i Hillerød – underordnet om de er kulturelle private iværksættere, større eller mindre virksomheder, frivillige aktører eller foreninger.

Coronaens forretningsmæssige lammelse er ved at være bag os. Men vi har stadig iværksættere og virksomheder, der må lukke på grund af de økonomiske efterdønninger efter pandemien og senest på grund af energikrisen.

Kultur skaber personlig værdi for os, der benytter de mange fantastiske tilbud, men langt de færreste tænker over, at det er hardcore business at være kreative iværksætter.

Den kreative iværksætter er fremtiden, også for Hillerøds forretningsliv, og jeg mener, at det er den fremtid, som vi skal være med til at understøtte, som politikere, kommune og borgere.

Det handler om en fremtidig investering, hvis vi ønsker en spirende kulturel by, hvor vi tiltrækker alle former for iværksætteri, skriver Annette Rieva (V). Foto: Thomas Olsen Foto: Thomas Olsen

Kontakt redaktionen

På Hillerød Posten og Frederiksborg Amts Avis bestræber vi os altid på at lave historier, der betyder noget for dig. Så har du en ide til en artikel eller et tip, så send en mail til redaktionen på red.hilleroed@sn.dk eller ring til os på telefonnummer 8888 4303.

Du kan også kontakte vores journalister direkte på nedenstående mailadresser:

Martin Warming, redaktør, martin.warming@sn.dk

Janne Mulvad, journalist, janne.mulvad@sn.dk

Mette Dolmer Thygesen, journalist, mette.thygesen@sn.dk

Johanne Wainø Topsøe-Jensen, journalist, johanne.wainoe@sn.dk

Per Skovkjær Sand, journalist, per.sand@sn.dk