DEBAT: “Budgetforslag er bekymrende læsning“

“Økonomien er stram, men det ser ud som om, der en manglende prioritering mellem de forskellige områder,” skriver to medlemmer af Danske Handicaporganisationer Hillerød. Arkivfoto: Mette Dolmer Thygesen

Foto: Mette Dolmer Thygesen

Af Hanne Gravgaard, Trollesvej 4.1.M, 3400 Hillerød, og Tina Larstrup, Sophienborgvænget 1C, 3400 Hillerød, bestyrelsesmedlemmer, Danske handicaporganisationer Hillerød

Når budget rammer de tavse, der ikke har en stor forening til at tale deres sag, så bliver budgetforslaget 2023-2026 meget bekymrende læsning.

Vi er opmærksom på, at økonomien er stram, men det ser ud som om, der en manglende prioritering mellem de forskellige områder.

Især lægger vi mærke til, at der en lang række besparelsesforslag vedrørende børn og unge med som uden særlige udfordringer.

Ligeledes ser vi besparelsesforslag vedrørende voksne med specielle udfordringer.

Til gengæld forslås det at give en del penge til talentudvikling, til boldspil og musik samt til udvikling af events. I værste fald er det netop en prioritering af for dem med høje stemmer. Hvis det gennemføres, vil det medføre, at man tager fra de tavse og giver til prestigeprojekter. Prestigeprojekter burde kunne finansieres via sponsorerer.

Skal det være fællesskab for de få eller for alle?